KOD PODGORIČANINA PRONAĐEN ČITAV ARSENAL ORUŽJA: Držao bombe, puške, municiju, mine, kokain... (FOTO)
Foto: MUP Crne Gore

SPREČENE LIKVIDACIJE

KOD PODGORIČANINA PRONAĐEN ČITAV ARSENAL ORUŽJA: Držao bombe, puške, municiju, mine, kokain... (FOTO)

Crna Gora -

Podgorička policija je sprečila nekoliko teških krivičnih dela otkrivanjem velike količine oružja među kojima automatske puške, snajperske puške sa prigušivačima i eksplozivne naprave, bombe, municiju, detonatore, silikonske maske i druge materije i predmete, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Grupe za antiterorističke preglede su, na jednoj od tri lokacije na kojima su izvršeni pretresi, na licu mesta deaktivirali dve improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći. Uhapšen je G.R. (32) iz Podgorice.

foto: MUP Crne Gore

Prvo je, na osnovu prve naredbe, izvršen pretres stana u naselju Zlatica u Podgorici i pretres kuće u jednom selu u Kolašinu, koje je koristio G.R. Pretresom su pronađena tri pakovanja materije za koju se sumnja da je eksploziv i izvesna količina pištoljske municije.

foto: MUP Crne Gore

Pretresom iznajmljenog stana pronađen je arsenal oružja, municije, eksploziva i drugih predmeta u nedozvoljenom posedu i to: dve improvizovane bombe veće razorne moći koje su bile spremne za upotrebu, oko 40 komada električnih detonatorskih kapisli, više električnih uređaja sa antenom i baterijama koje su namenjene za aktiviranje eksplozivnih naprava, kao i više magneta za pričvršćivanje eksploziva, više raznog alata za pravljenje i kompletiranje eksplozivnih naprava, jedna protivpešadijska mina, tri snajperske puške sa optičkim nišanom a od toga dve sa prigušivačem, automatska puška „CZ“ M -70 call.7,62 mm, jedan automat marke „ERO - Croatia“ call.9 mm sa prigušivačem, tri pištolja od kojih su dva marke „ČZ PO7“ cal.9mm i jedan pištolj nepoznate marke sa prigušivačem, pet ručnih bombi, veći broj različitih delova vatrenog oružja, kokain, četiri pancir prsluka, više silikonskih maski za pokrivanje lica i više komada fantom maski i rukavica.

foto: MUP Crne Gore

G.R. je priveden Višem tužilaštvu u Podgorici.

foto: MUP Crne Gore

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: MUP Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track