SRAMNO! OFICIR CRNE GORE NA PROSLAVI OLUJE: Pod ustaškim barjakom slavi pogrom Srba! (FOTO)
Foto: prtscr / HRT

godišnjica pogroma srba

SRAMNO! OFICIR CRNE GORE NA PROSLAVI OLUJE: Pod ustaškim barjakom slavi pogrom Srba! (FOTO)

Crna Gora -

Prisustvo oficira Vojske Crne Gore na centralnoj proslavi obeležavanja godišnjice najvećeg pogroma Srba iz Hrvatske u vojno-policijskoj akciji Oluja, danas u Kninu privuklo je veliku pažnju javnosti, naročito na društvenim mrežama.

U danu kada se, kako navode pojedini crnogoski mediji, Srbija i srpski narod seća pogroma i stradanja svojih sunarodnika, koji su u najvećem etničkom čišćenju proterani sa svojih vekovnih ognjišta, Hrvatska taj isti datum slavi kao svoju veliku vojnu pobedu, a Vojska Crne Gore je poslala svog oficira da stoji pod ustaškim barjakom "za dom spremni".

Snimak sa hrvatske nacionalne televizije, na kome se vidi vojno lice sa obeležjima Crne Gore prošririo se velikom brzinom i na društvenim mrežama. Među prvima koji su snimak podelili su crnogorski političari Nebojša Medojević i Slaven Radunović.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović napisao je da su ovim potezom vlasti u Crnoj Gori još jednom pokazale da su "dotakli moralno dno".

"Mislio sam da ipak postoji granica u šlihtanju Vlade Crne Gore svemu i svakome. Prisustvo crnogorskog oficira na proslavi "Oluje" dokaz je da ovaj režim kad dotakne moralno dno, počne da kopa kako bi se spustio još niže", napisao je na Fejsbuku.

On je dodao da Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast, "nego za bruku".

Njegov partijski kolega Jovan Vučurović zapitao je da li je ovo oficir vojske Crne Gore na "ustaškom piru u Kninu", gde se slave zločini, genocid nad srpskim narodom, proterivanje 250.000 ljudi, klanje civila, gde se veličaju Pavelić, Luburić, Frančetić. "Da li se ovo šalje neka poruka Srbima iz Crne Gore kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame sa Gotovinom, Markačem i drugim zlikovcima? I da li, u stvari, ova vlast i može biti drugacija kad je za svoju ideju vodilju odabrala Sekulu Drljevića", napisao je Vučurović.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Twitter / Nebojša Medojević, prtscr / HRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track