HAOS NA CRNOGORSKIM PUTEVIMA: Stižu turisti, a dočekale ih kilometarske kolone!
Foto: Printscreen Vijesti.me

čepovi na drumovima

HAOS NA CRNOGORSKIM PUTEVIMA: Stižu turisti, a dočekale ih kilometarske kolone!

Crna Gora -

Umesto uobičajenih nekoliko minuta od tunela Sozina do ulaza u Sutomore, u nedelju oko podneva se putovalo skoro pola sata. Takođe, ogromne gužve bile su iz pravca Petrovca ka Sutomoru i Baru, gde su čekale kolone automobila, uglavnom, stranih registracija.

Iako se država hvali velikim prilivom stranih turista, slika u ovom djelu primorja mogla bi biti obeshrabrujuća za njih. Od “Sozine” do skretanja za Sutomore, juče oko podneva, odnosno Petrovac, u suprotnom pravcu, mililo se.

Reporteri “Vijesti” koji su tu prošli videli su da je od skretanja od Sutomora ka Petrovcu kolona vozila bila nekoliko kilometara, do mesta Mišići.

Barani do ovog vikenda skoro da i nisu osetili tradicionalne letnje gužve na magistralnom putu od Kufina do Vidikovca.

Međutim, prvi veliki talas gostiju iz inostranstva u nedelju popodne, skoro da je potpuno blokirao saobraćaj na severnom ulaznom barskom portalu: već oko podneva, od Kufina do Bara, sve do hotela “Prinses”, formirana je kolona.

foto: Printscreen Vijesti.me

Od 12 do 22 sata, tek po koji srećnik je ovu deonicu dugu nekih 12 kilometara prešao je za manje od 90 minuta vožnje u stilu prva brzina-ler. U suprotnom smeru, saobraćaj se odvijao bez ikakvih prekida i zastoja.

Preko tri kopnena I jednog morskog graničnog prelaza u hercegnovskoj opštini, proteklog vikenda prešlo je 119.855 putnika, 31.492 vozila i 50 plovila.

Zadržavanja na granicama u proseku traju 15-ak minuta, ali s vremena na vreme stvore se “čepovi” kada se na prelazak čeka i do 40-ak minuta.

Na Debelom bregu i Kobili, granicama sa Hrvatskom, zastoji su uglavnom zbog povećane kontrole u susednoj zemlji. Još uvek je veći broj vozila I putnika koji ulaze u našu zemlju, nego onih koji je napuštaju.

Ako je suditi po ranijim godinama, polovinom avgusta očekuje se veći broj putnika koji će napuštati Crnu Goru. Nema podataka koliko se putnika zadržava u našoj zemlji, a koliki je broj onih koji su samo u tranzitu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track