Najnovije vesti

LEKIĆ: Ni u Hrvatskoj nisu glorifikovali Oluju kao Ministarstvo odbrane! Za njih je najveće etničko čišćenje samo civilizacijski čin!
Foto: Profimedia

o mučnom skandalu

LEKIĆ: Ni u Hrvatskoj nisu glorifikovali Oluju kao Ministarstvo odbrane! Za njih je najveće etničko čišćenje samo civilizacijski čin!

Crna Gora

Saopštenje Ministarstva odbrane Crne Gore, koje je anonimnom formom valjda trebalo da prikrije lične odgovornosti za nastali mučni skandal u Kninu, je samo povećalo dimenzije nastale bruke, poručio je lider Demosa Miodrag Lekić.

On je komentarisao prisustvo predstavnika Crne Gore na proslavi operacije "Oluja" u Hrvatskoj.

 

"Iako zvuči neverovatno, u „objašnjenju“ crnogorskim građanima Ministarstvo navodi da je slavljeničko obeležavanje jedne od najvećih operacija etničkog čišćenja u neslavnim ratovima na jugoslovenskom području bilo „bezazleni civilizacijski čin“. Ovom sintagmom crnogorskog ministarstva je verovatno prevaziđena i najekstremnija glorifikacija „Oluje“ od strane najdesničarskijih krugova u samoj Hrvatskoj. Problem sa najnovijim ispadom Đukanovićeve vlasti je između ostalog i u tome što nastala bruka nije samo privatna, dakle bestidnog nalogodavaca i bestidnog izvođača, već je to bruka cele zemlje", navodi Lekić.

 

On smatra da se zbog toga "ni nalogodavac, niti izvođač nakon ovog skandala i reakcija koje su nastale u crnogorskoj javnosti ne oglašavaju javno."

foto: prtscr / HRT

"Da nam, eventualno, i oni objasne da ono što smo svi videli u užasnim snimcima „Oluje“, dakle divljanja, ubijanja, i zauvek proterivanja žena, dece, staraca, sa njihovih ognjišta jednostavno predstavljaju civilizacijski čin. Ili da se stvarno radilo o humanitarnoj vojnoj akciji koju nismo shvatili. Nažalost sve se dobro moglo videti i shvatili. Između ostalog i zahvaljujući ocenama i komentarima hrvatskih autora iz tamo postojećih krugova u društvu koje karakteriše ozbiljnost i odgovornost za istinu i javnu reč. Mučno je i nagađati razloge za, po drugi put povodom Hrvatske, ponižavanje i poništavanje crnogorskih građana, onih koji još drže do pravde, istorije, do javne pristojnosti. Možda je neko jednostavno naredio crnogorskim vlastima, njenim pojedincima i krugovima, da predstavnički učestvuju u slavlju povodom bestijalnog ubijanja i proterivanja ogromnog broja ljudi iz zemlje i kuća u kojima su živeli", ističe Lekić.

 

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Profimedia

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...