DETALJAN PRETRES OTKRIO PRAVE BROJKE: Policija na brodu zaplenila 20, a ne 2 tone hašiša! REKORDNA zaplena u regionu!
Foto: MUP Crne Gore

uhapšeni Crnogorci

DETALJAN PRETRES OTKRIO PRAVE BROJKE: Policija na brodu zaplenila 20, a ne 2 tone hašiša! REKORDNA zaplena u regionu!

Crna Gora -

Italijanska policija je u svojim vodama, tokom međunarodne akcije 2. avgusta, zaplenila 20 tona hašiša od 11 crnogorskih državljana. Iz Uprave policije (UP) ranije je saopšteno da su u toj akciji zaplenjene dve tone.

Pomoćnik direktora UP Enes Baković kazao je da je tada bila reč o preliminarnim podacima, dok je kasnije, nakon detaljne provere broda i skrivenih prostorija, utvrđeno da je zaplenjeno deset puta više.

"Posle detaljnog pretresa broda, pronađeno je i zaplenjeno 20 tona hašiša, čija vrednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona evra", saopštio je Baković.

Tvrdi da je uhapšeno svih 11 članova posade broda i da je protiv njih pokrenut postupak pred nadležnim institucijama Italije. Međunarodnu akciju je, kako je ranije saopšteno, inicirala crnogorska policija, a akcijom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge – DEA.

foto: MUP Crne Gore

Baković tvrdi da je reč o ljudima bliskim organizovanoj kriminalnoj grupi koja deluje na teritoriji Crne Gore, ali zbog dalje istrage nije želio da saopšti o kojoj grupi je reč. Tvrdi da je u ovoj akciji zaplenjeno najviše hašiša u regionu.

Saopštio je i da je od početka godine u Crnoj Gori sprečeno više od 20 ubistava, dok je samo u poslednjih desetak dana sprečeno više od pet likvidacija.

Rukovodilac Odseka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije Milutin Popović kazao je da je od početka godine zaplenjeno oko tri tone raznih droga, od čega najviše marihuane, kokaina, heroina, tableta ekstazija, LSD-a i neke manje količine hašiša.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Uprava policije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track