IDU U KNIN DA SE IZVINE SRBIMA: Predstavnici Prave Crne Gore zgroženi prisustvom pukovnika VCG na proslavi Oluje! Mi smo većinska CG!
Foto: Vijesti.me/Prava Crna Gora

Marko Milačić

IDU U KNIN DA SE IZVINE SRBIMA: Predstavnici Prave Crne Gore zgroženi prisustvom pukovnika VCG na proslavi Oluje! Mi smo većinska CG!

Crna Gora -

Predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić i generalni sekretar Vladislav Dajković, boraviće u dvodnevnoj poseti Kninu, gde će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica.

Cilj putovanja, navode iz partije, jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, "povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi 'Oluje'".

"Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore. Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće mešati u njihovu unutrašnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvredio", navodi se u saopštenju.

Dodaju da prisustvo vojnog atašea Crne Gore proslavi Oluje nije samo anti-srpski čin, već i "duboko anti-crnogorski, pa i anticivilizacijski".

"Prisustvo proslavi, osim što je narušilo odnose sa zvaničnom Srbijom, predstavlja neprijateljski akt i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaći činjenicu da je ne mali broj žrtava – izbeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po ko zna koji put, ponizila i sopstvene građane. Zbog svega navedenog, Prava Crna Gora smatra da je osim oštrih osuda koje su stizale od strane opozicionih i drugih adresa, potrebno otići korak dalje i konkretno delovati", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.ts/Vijesti.me Foto: Vijseti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track