VELIKI PREOKRET NA CRNOGORSKOM PRIMORJU! Albanci okupirali Budvu, Srbi letuju u Ulcinju
Foto: Vijesti.me/Samir Adrović

PRESEK TURISTIČKE SEZONE

VELIKI PREOKRET NA CRNOGORSKOM PRIMORJU! Albanci okupirali Budvu, Srbi letuju u Ulcinju

Crna Gora -

Ove godine Albanci iz Albanije i sa Kosova zaobilaze Ulcinj, gde je albansko stanovništvo većinsko i kom geografski gravitiraju, ali zato su preplavili Budvu, koja im dosad nije bila preterano zanimvljiva.

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u tom gradu je do sada registrovano 17.496 turista iz Albanije i 6.281 gost sa Kosova, što je povećanje za 32, odnosno za čak 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

I tradicionalni gosti iz Makedonije ovog leta odlučili su da odmor uglavnom provedu u Sutomoru. Za poznatog turističkog biznismena i hotelijera Ganija Resulbegovića, to nije nikakavo iznenađenje.

foto: Profimedia

Albanski turisti okupirali Budvu

"Kvalitetan gost nam beži iz ovog haosa od preglasne muzike i nečistoće. Nije to samo slučaj sa kvalitetnim gostima iz Albanije i sa Kosova, nego i sa klijentelom sa Zapada. To sam rekao i na početku sezone i to je, nažalost, postao trend", kaže on.

"Svako ima pravo da promeni grad u kom godinama letuje i da vidi šta nude druge destinacije. Evo, ove godine u Ulicnju brojimo najviše gostiju iz Srbije", dodaje direktor TO Ulcinj, Fatmir Đeka.

Iz Opštine Ulcinj juče su upozorili stanodavce i sve koji se bave turističkim delatnostima da poštuju zakon. Navode da su problemi "izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata, postavljanje štandova bez odobrenja, neprijavljivanje gostiju, iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada, preglasna muzika, nepropisno parkiranje".

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Samir Adrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track