VIŠE HOTELA U CRNOJ GORI OSTALO BEZ ZVEZDICE: Utvrđeno da ne ispunjavaju standarde, ali se ne zna koji objekti su u pitanju
Foto: Jacques Palut / Panthermedia / Profimedia

rekategorizacija

VIŠE HOTELA U CRNOJ GORI OSTALO BEZ ZVEZDICE: Utvrđeno da ne ispunjavaju standarde, ali se ne zna koji objekti su u pitanju

Crna Gora -

Nekoliko crnogorskih hotela ove sezone je ostalo bez zvezdice, odnosno dobilo je nižu kategoriju, jer je Komisija za kategorizaciju utvrdila da ne ispunjavaju standarde prethodno dodeljene kategorije,rekli su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz tog Vladinog resora nisu naveli o kojim se hotelima radi, ali su upozorili da će u postupku rekategorizacije, ako komisija utvrdi da objekat ne ispunjava standarde prethodno dodeljene kategorije, oduzimati zvezdicu.

"Tokom tekuće sezone bilo je nekoliko takvih situacija gde je komisija umesto četiri zvezdice dodijelila tri zvezdice pojedinim hotelskim objektima. Potrebno je održavati postojeći nivo dodeljene kategorije, ali i raditi na unapređenju kvaliteta opremljenosti i usluge hotelskih objekata", rekli su iz ministarstva na čijem je čelu ministar turizma Pavle Radulović.

Podsećaju da je početkom ove godine stupio na snagu novi Zakon o turizmu i ugostiteljstvu na osnovu kojeg je donet i novi pravilnik o vrstama, minimalno-tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, čiji sastavni deo predstavljaju i nove ček-liste kojim su bliže definisani standardi po pitanju kategorizacije ugostiteljskih objekata. Normativi u pravilniku zasnovani su na međunarodnim standardima.

"Priručnik za standardizaciju turističkog smeštaja nije novina, već se postojeći primenjivao i u prethodnom periodu. Kategorija se dodeljuje na period od tri godine i posle isteka tog roka podnosi se zahtev za rekategorizaciju. Ono što je novina jeste samo kategorizacija za ugostiteljske objekte od jedne do tri zvjezdice", objasnili su iz Ministarstva.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track