SUMRAK CRNOGORSKOG PRAVOSUĐA: Sa slobode se brani onaj koji je kamenovao novinarku, a nevina Sara Vidak ZBOG LAŽNIH OPTUŽBI još uvek u pritvoru
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva, Instagram

sramota

SUMRAK CRNOGORSKOG PRAVOSUĐA: Sa slobode se brani onaj koji je kamenovao novinarku, a nevina Sara Vidak ZBOG LAŽNIH OPTUŽBI još uvek u pritvoru

Crna Gora -

Da u Crnoj Gori vladaju dvostruki aršini za državljane Srbije i državljane Crne Gore nije nikakva tajna. To pokazuje i slučaj Gorana Kaluđerovića, koji je napao kamenom CG novinarku i mogao da je ubije, a pušten je da se brani sa slobode, dok je Beograđanka Sara Vidak zbog lažnih optužbi o navodnom napadu i dalje u pritvoru.

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić.

Ipak, sa druge strane, Sara Vidak koja je navodno napala sudiju kotorskog Suda za prekršaje, je i dalje u zatvoru, a iz dana u dan joj se pakuje sve više krivičnih dela. Osim toga Osnovni sud u Kotoru juče je odbio zahtev za kauciju, koju je u iznosu od 10.000 evra podneo jedan od branilaca Sare Vidak, kako bi se ona branila sa slobode.

Iskazi ovih očevidaca i ostalih svedoka biće pred sudijom Osnovnog suda u Kotoru Momirkom Tešić. Suđenje Sari Vidak, koja se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zakazano je za 31. avgust u 10 sati.

Za delo za koje je Vidak optužena zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Vidak je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu. Sudija tvrdi da ju je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe. Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track