DRAMA U ŠKOLI SE NASTAVLJA: Direktorka ne da ostavku, đaci idu u drugo selo, nastavnici zovu ministra! Niko ne popušta!
Foto: Vijesti.me/Goran Malidžan

KLUPE U MATARUGAMA ZVRJE PRAZNE

DRAMA U ŠKOLI SE NASTAVLJA: Direktorka ne da ostavku, đaci idu u drugo selo, nastavnici zovu ministra! Niko ne popušta!

Crna Gora -

Već drugi dan učenici iz škole u Matarugama nastavu pohađaju u sedam kilometara udaljenoj školi u Maoču jer direktorka neće da ostavi fotelju, što traže i roditelji i đaci.

Dok roditelji tvrde da će decu slati u Maoču sve dok direktorka Vanja Marković ne podnese ostavku, nastavnici škole u Matarugama pozvali su ministra prosvete Damira Šehovića da u što kraćem roku pomogne "kako bi izašli iz situacije u kojoj su se neočekivano našli".

"Roditelji su i dalje uporni i istrajavaju u svom zahtevu, tražeći smenu direktorke… Učinili smo sve kako bismo posredovali između direktorke i roditelja u cilju pronalaženja rešenja za nastale probleme. Uprkos našoj dobroj nameri, nismo uspeli… Suočeni sa realnošću, nemoćni smo da bilo šta dalje učinimo po ovom pitanju", navodi se u pismu koje je potpisalo devet nastavnika.

foto: Vijesti.me/Privatna arhiva

Đaci iz Mataruga idu u školu u drugo selo

Roditelji sedam dana nisu davali deci da idu na nastavu zbog spora sa direktorkom, koju optužuju da ih je vređala i za brojne nepravilnosti.

Direktorka ih je demantovala i pozvala nadležne da ispitaju stvar.

"Iako je direktorka vratila Bojana Strunjaša na posao, što je bio jedan od naših zahteva, mi i dalje nećemo dozvoliti deci da nastavu pohađaju u Matarugama dok direktorka Marković ne podnese ostavku", rekao je predsednik Saveta roditelja, Sretomir Šljukić.

Iz Ministarstva prosvete Vijestima nije odgovoreno da li će direktorka biti smenjena, ali je rečeno da će odluka o ovom slučaju neće biti doneta na osnovu optužbi bilo koje strane, nego na osnovu zvaničog izveštaja inspekcije, koji se očekuje uskoro.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Goran Malidžan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track