CRNOGORAC OSUĐEN JER JE REKAO ŽENI DA JE DEBELA: Za uvredu na javnom mestu kazna 105 EVRA!
Foto: joan gravell / Alamy / Alamy / Profimedia

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U BARU

CRNOGORAC OSUĐEN JER JE REKAO ŽENI DA JE DEBELA: Za uvredu na javnom mestu kazna 105 EVRA!

Crna Gora -

Jedan komentar upućen sugrađanki koštao je pedestogodišnjeg Baranina 105 evra. Njega je Sud za prekršaje u Budvi –odeljenje u Baru proglasilo krivim jer je sugrađanku uvredio na javnom mestu rekavši joj pored ostalog da je debela.

Sud za prekršaje doneo je rešenje da se Baranin kazni jer je prekršio Zakon o javnom redu i miru. On je sugrađanki pored ostalog rekao "Vidiš li ti kako si debela, bolje se udaj, možda se nikad i ne udaš".

Okrivljeni je tvrdio da je imao dobru nameru i ukazivao komšinici kako je poželjno manje da jede i da misli na izgled i svoje zdravlje.

Baranin navodi da je poznaje oko šest meseci, i da mu po godinama može biti ćerka, objašnjavajući da je imao dobre namere za njeno dobro.

Sa druge strane, devojka je istog dana, nekoliko sati kasnije, pošla prvo u Hitnu, pa u policiju gde je prijavila slučaj. Ubrzo Baranin se našao pred sudijom za prekršaje.

Sudu je priznao šta je rekao oštećenoj, a odbranu okrivljenog, koji nije prihvatio odgovornost za prekršaj, sud nije prihvatio. Za olakšavajuću okolnost koja utiče da kazna bude veća, ili manja, sud je uzeo što se okrivljeni izvinio oštećenoj.

Za ovaj prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru propisana je novčana kazna od 100 do 400 evra.

Kurir.rs/ Jedro.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track