Najnovije vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PODGORIČKIH POLICAJACA KOJI SU PRETUKLI MLADIĆE: Umesto da ih legitimišu, krenuli da ih biju (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

KAMERE SVE SNIMILE

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PODGORIČKIH POLICAJACA KOJI SU PRETUKLI MLADIĆE: Umesto da ih legitimišu, krenuli da ih biju (VIDEO)

Crna Gora

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv službenika Interventne jedinice Mladena Vujovića, Slavka Furtule, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i Miloša Bečanovića zbog sumnje da su 16. februara pretukli mladiće J. B, S. N. i M. D. u centru Podgorice.

Prema navodima optužnice, policajci se terete da su počinili krivično delo zlostavljanje. Slučaj je procesuiran nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabeležile sigurnosne kamere sa jednog od objekata.

 

Na snimku se vidi kako petorica policajaca nasred ulice, nasumično, rukama i nogama tuku trojicu mladića. Nasrtanje kreće u trenutku kada jedan od mladića stavlja ruku u džep da izvadi legitimaciju i preda je policajcu. Umesto da ga legitimiše, policajac ga udara.

 

Međutim, policajci su tvrdili da nije sve onako kako izgleda. Prema njihovoj verziji, mladići su ih provocirali, vređali i oglušili se o policijska naređenja, pa su oni morali da reaguju. Tvrdili su da su im dobacivali “svinje policijske, “iiip policajci”.

 

Po prijavi policijskih službenika protiv mladića J. B, S. N. i M. D. pokrenut je prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira.

Kurir.rs/CDM
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...