URNEBES NA SUĐENJU ZA POKUŠAJ TERORIZMA! CRNOGORSKI TUŽILAC SE PLAŠI DA ĆE PROĆI KAO SKRIPALJ  Panično odbio da primi dokumenta iz Rusije: Plašim se da će nas ruska vojna obaveštajna služba otrovati!
Foto: Youtube/Printscreen

u strahu od rusa

URNEBES NA SUĐENJU ZA POKUŠAJ TERORIZMA! CRNOGORSKI TUŽILAC SE PLAŠI DA ĆE PROĆI KAO SKRIPALJ Panično odbio da primi dokumenta iz Rusije: Plašim se da će nas ruska vojna obaveštajna služba otrovati!

Crna Gora -

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić odbio je da na suđenju poznatom i kao "državni udar", preuzme primerak za koji se tvrdi da je dobijen od ruskih državnih organa.

Katnić nije želeo da uzme primerak dokumenta i poručio da je potrebno uraditi njegovu hemijsku analizu jer se plaši da će ih ruska vojna obaveštajna služba GRU otrovati.

Dokumente je na suđenju za pokušaj terorizma predao advokat odbrane Miroje Jovanović, za kojih kaže značajno utiče na dokazni postupak.

Suđenje
Suđenjefoto: Vijesti/Printscreen

Prema rečima advokata Jovanovića, u važnom dokumentu iz Moskve jasno se utvrđuje da svedok saradnik 27. septembra 2016. nije napuštao zgradu aerodroma Šeremetjevo uz tvrdnju da dokument može da promeni deo dokaznog postupka.

Specijalni tužilac Katnić zatražio je hemijsku analizu dokumenta.

"To treba poslati na hemijsku analizu, da nas ne potruju ovi iz GRU-a. Ovo je teatar", kazao je Katnić.

Jovanović je zatražio pauzu, kako bi se sud odredio prema dokumentu koji im je predao. Sudija Suzana Mugoša kazala je da će se sud u toku dana upoznati sa dostavljenim podneskom.

Za krivično delo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. optuženi su ruski državljani Eduard Šišmakov (Širokov) i Vladimir Popov, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track