Najnovije vesti

CRNOGORSKI TUŽILAC OPTUŽEN ZA ZELENAŠENJE: Grujo Radonjić tvrdi da je sve priteljska pozajmica
Foto: Shutterstock

korupcija

CRNOGORSKI TUŽILAC OPTUŽEN ZA ZELENAŠENJE: Grujo Radonjić tvrdi da je sve priteljska pozajmica

Crna Gora
09:35h

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv tužioca Višeg državnog tužilaštva Gruja Radonjića, koji se tereti za krivično delo zelenaštvo.

Osim njega, optužnim aktom obuhvaćeni su Nikola Pajović i Aleksandar i Aleksandra Đurapčević, piše Dan. Kotorsko tužilaštvo dostavilo je optužni akt na proveru Osnovnom sudu u Podgorici, koji ga je potvrdio.

Radonjić se sumnjiči da je počinio krivično delo zelenašenje, a postupak protiv njega pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo. Međutim, kako su ocenili da u radnjama Gruja Radonjića, koji obavlja funkciju tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nema elemenata dela iz njihove nadležnosti, predmet je ustupljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U okviru istrage u ovom predmetu, pripadnici Specijalnog policijskog tima pretresli su stan i kuću u vlasništvu Gruja Radonjića. Specijalni policijski tim je obavio pretres stana koji Radonjić koristi u Podgorici. Navodno, iz objekata koje koristi izuzeta su određena dokumenta, a zaplenjen mu je i telefon.

Radonjić je u Osnovnom sudu u Podgorici pokrenuo parnični postupak protiv Danila Pejovića, vlasnika firme Montenegro prevoz, zbog naplaćivanja duga od 30.000 evra. On tvrdi da nije u pitanju kamataški dug, već obična pozajmica. Tvrdi da je novac koji je pozajmio Pejoviću stekao prodajom obveznica restitucije.

Na poslednjem ročištu u sudu, Pejović je kazao da mu je tužilac Radonjić godinama “završavao” u sudu da presude budu u njegovu korist i da mu je on za to davao novac. Takođe, ranije su u medijima objavljeni navodi da se Radonjić sumnjiči za zelenašenje, što je on kategorično demantovao.

Dok je Radonjić bio izričit da je 30.000 evra dao kao pozajmicu dugogodišnjem prijatelju, Pejović je tvrdio da je dug vratio sa kamatom.

Kurir.rs/CDM

Foto: Generali Osiguranje Srbija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...