POLICIJA JE U NJENOJ KUĆI NAŠLA ARSENAL ORUŽJA: Baranka osuđena na pola godine kućnog zatvora i 50.000 evra mora da uplati u humanitarne svrhe!
Foto: Vijesti.me/ Privatna Arhiva

6 MESECI ĆE NOSITI NANOGICU

POLICIJA JE U NJENOJ KUĆI NAŠLA ARSENAL ORUŽJA: Baranka osuđena na pola godine kućnog zatvora i 50.000 evra mora da uplati u humanitarne svrhe!

Crna Gora -

Slikarka Danijela Kisić Petrović osuđena je na pola godine kućnog zatvora i novčanu kaznu, zato što je u njenoj kući u decembru prošle godine pronašen arsenal oružja.

Tako je sutkinja Nada Rabrenović prihvatila njenu nagodbu sa tužilaštvom, kojom je odlučeno da Kisić nosi nanogicu šest meseci i uplati 50.000 evra u humanitarne svrhe.

Ona je uhapšena 17. decembra prošle godine, nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla hekler sa dva okvira puna municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke u kom je bilo sedam metaka, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja.

Iako su nakon hapšenja iz policije saopštili da je Kisić spremala nečiju likvidaciju, ona je optužena samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema Krivičnom zakoniku za to delo pretila joj je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kisić je tvrdila da je oružje pronađeno u njenoj kući nasledila od pokojnog strica, oficira Jugoslovenske narodne armije, koji je izbegao iz ratom zahvaćenog područja, te da je samo iz emocije prema njemu čuvala sporno oružje.

Njen branilac Danilo Mićović je rekao da je to da je ona pripremala nečiju likvidaciju "čista laž", da je ta krivična prijava odbačena, te da je u pitanju velika filantropkinja koja je odlučila da novac donira crnogorskim muzejima i galerijama.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track