BERANE GORI, POLICIJA GLEDA: 20-ak slučajeva paljevine JOŠ NIJE REŠENO iako su goreli i automobili KOMANDIRA I INSPEKTORA POLICIJE!
Foto: Vijesti.me/privatna arhiva

RAJ ZA PIROMANE

BERANE GORI, POLICIJA GLEDA: 20-ak slučajeva paljevine JOŠ NIJE REŠENO iako su goreli i automobili KOMANDIRA I INSPEKTORA POLICIJE!

Crna Gora -

Dvadesetak slučajeve teške paljevine u opštini Berane i dalje je nerešeno iako su su žrtve bili čak i policijski komandiri i inspektori.

Jedan od njih je slučaj medicinskog tehničara iz Berana Vlada M. Simonovića, kom je u podmetnutom požaru u septembru izgorela "mazda" parkirana ispred kuće u prigradskom naselju Beranselo.

Dobro upućeni policijski službenik objašnjava da su podmetnuti požari krivična dela koja su vrlo teška za otkrivanje: "Tačno je da forenzika napreduje i da se dolazi do nekih tragova do kojih se ranije nije moglo doći. Ali, sve vam govori činjenica da od svih pobrojanih slučajeva podmetanja požara u Beranama, nijedan nije rasvijetljen".

foto: Vijesti.me/privatna arhiva

Simonovićev automobil je uništen

Simonović je odmah izjavio da požar nije slučajan i izrazio izvesne sumnje, ali sve to nije pomoglo da se otkriju počinioci.

"Pre nekoliko dana iz tužilaštva su kontaktirali sa mnom i kazali mi da je stigao forenzički nalaz i da je nedvosmisleno utvrđeno da je korišćen benzin. Drugim rečima, nema sumnje da je požar podmetnut, odnosno automobile poliven benzinom i zapaljen. Samo sam se nasmejao. Kazali su mi da je preostalo još neke listinge da provere, ali da ne očekujem previše, odnosno da je mala verovatnoća da će počinilac biti otkriven", ispričao je Simonović i dodao da mu je nešto ranije izgorelo i seno i da je u oba slučaja sreća da su vatrogasci uspeli da spreče da vatra zahvati kuću.

U podmetnutim požarima u proteklih godinu dana izgorelo je 20-ak automibila, a nijedan slučaj nije rešen, pokazuju policijski podaci. Scenario je uvek sličan kao u Simovićevom slučaju: benzin, Molotovljev koktel, sunđer natopljen zapaljivom tečnošću i zavučen pod haubu...

foto: Vijesti.me/Tufik Softić

Marijana Radovanić je posle ove paljevine prešla u advokaturu

Do danas nije rasvetljeno ko je pre nekoliko mjeseci zapalio dva automobila tadašnjeg komandira za saobraćaj Danka Jelića. Njegov i suprugin automobil bili su parkirani jedan do drugog ispred zgrade gde stanuju, praktično u centru grada.

Ostalo je nerasvetljeno i ko je podmetnuo požar na privatnom automobilu inspektorke u odeljenju za droge Marijane Radovanić, takođe u centru grada. Ona je nedugo zatim napustila policijski posao i prešla u advokaturu.

Ne zna se ni koje zapalio luksuzni službeni automobil direktora beranske Opšte bolnice, dr Budimira Dabetića, parkiran na parkingu zgrade u kojoj on stanuje, takođe u centru grada.

foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Dr Budimir Dabetić

U podmetnutom požaru izgorela je i fabrika za preradu drveta porodice Janković, kozmetički salon, zatim automobil jedne službenice Zavoda za zapošljavanje, još jednog lekara, automobil vlasnice privatne apoteke…

Izvor iz policije objašnjava da se za podmetanje požara obično angažuju sitniji delinkventi, koji su za male pare spremni da počine i mnogo teža krivična dela.

Naručioci, odnosno nalogodavci, ostaju u senci nikada razjašnjenih nedela.

foto: Vijesti.me/privatna arhiva

Autobusi i auto zapaljeni pred kućom Veska Raketića

U susednoj Andrijevici, prošlog vikenda dogodio se poslednji slučaj paljevine. Tri vozila izgorela su ispred kuće sportskog radnika i odbornika DF u Andrijevici Veska Raketića, u selu Navotina. Njega u tom gradiću znaju kao čoveka bez dlake na jeziku, koji posebno kritički govori o tajkunima koji grade male hidroelektrane, ali i o bandama dilera droge.

Uništena imovina Rukometnog kluba "Berane 2003" meri se desetinama hiljada evra. Izgoreo je autobus sa 26 sedišta, nešto manji sa 20 i kombi, ali i dobar deo sportske opreme.

"Još me nisu zvali i saopštili forenzički nalaz. I dalje izražavam otvorenu sumnju da je to bilo samospaljivanje, odnosno verujem da je ovaj stravični požar podmetnut", rekao je Raketić.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track