MARKOVIĆ: Ulaskom u NATO Crna Gora ispunila najvažniji državni cilj, već osećamo koristi od članstva! (VIDEO)
Foto: AP / Visar Kryeziu

ZADOVOLJAN

MARKOVIĆ: Ulaskom u NATO Crna Gora ispunila najvažniji državni cilj, već osećamo koristi od članstva! (VIDEO)

Crna Gora -

Predsednik crnogorske Vlade Duško Marković otvorio je u Bečićima sastanak ministara odbrane Američko-jadranske povelje (A5) poručivši da je Crna Gora već počela da oseća koristi članstva u NATO pre svega kroz porast investicija i interesovanja kredibilnih investitora.

On je kazao da je Crna Gora treće predsedavanje ovom incijativom, a prvo u svojstvu članice NATO, iskoristila za prenošenje svojih iskustava u pristupanju na Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu budući da je "ključni prioritet tokom predsjdavanja bio jačanje regionalnog poverenja i međusobne podrške država našeg regiona".

"Mislim da je više nego očigledan istorijski iskorak koji je Crna Gora napravila članstvom u NATO. Dvostruko, rekao bih. Kao mala zemlja, pokazala je snagu ideje savezništva među zemljama koje dele iste vrednosti, bez obzira na njihovu veličinu. Sa druge strane, naši građani već imaju prilike da se uvere u benefite našeg članstva u Alijansi. Beležimo porast investicija i interesovanja kredibilnih investitora iz čitavog sveta, gotovo svakodnevno, pogotovo iz zemalja NATO i EU, što je svakako uticalo i utiče na uspešan trend snažnog ekonomskog rasta koji beležimo u prošloj i ovoj godini. Predznak bezbednosti koji sada nosimo sa sobom kratkoročno i dugoročno menja svest kako drugih o Crnoj Gori, tako i Crne Gore o svetu van našeg regiona“, rekao je predsednik Vlade.

Marković je poručio da je Crna Gora ulaskom u NATO ispunila jedan od najvažnijih spoljno-političkih i državnih ciljeva te da je u tome nespornu ulogu imala i Američko-jadranska povelja.

Kurir.rs/ Vijesti.me Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track