Najnovije vesti

NOVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U PODGORICI: U Kalezića ispalili rafal čim je izašao iz automobila, ubica nije bio sam! Pre samo šest meseci na istom mestu brutalno ubijen još jedan Podgoričanin! (FOTO)
Foto: Vijesti.me Savo Prelević, Printscreen Facebook

VEĆ VIĐEN RUKOPIS

NOVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U PODGORICI: U Kalezića ispalili rafal čim je izašao iz automobila, ubica nije bio sam! Pre samo šest meseci na istom mestu brutalno ubijen još jedan Podgoričanin! (FOTO)

Crna Gora

PODGORICA - Procurili su novi detalji likvidacije Podgoričanina Veselina Veska Kalezića (47) koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

U Kalezića je ispred lokala "Level" ispaljeno desetak metaka i on je na licu mesta ostao mrtav. Istražitelji sumnjaju da su u ubistvu učestvovale dve osobe.

U momentu ubistva u ulici u kojoj se dogodila likvidacija bilo više prolaznika, međutim, niko od njih nije video ubice, što će otežati inspektorima identifikaciju zločinaca.

1 / 6 Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Kalezić je ubijen u trenutku dok je izlazio iz “renoa”, koji je parkirao ispred lokala. Ubice su najverovatnije imale prigušivač. Odmah posle ubistva, policija je blokirala širi deo grada i okolna naselja i pretresali i kontrolisali vozila i građane. Ubrzo je u selu Botun u Zeti pronađeno zapaljeno vozilo za koje se veruje da je korišćeno u izvršenju zločina.

 

Istraga ide u više pravaca, a proverava se i da li je Kalezić bio blizak sa kriminalnim grupama koje vode rat u Crnoj Gori, odnosno da li je ovo ubistvo nastavak sukoba “kavačkog” i ”škaljarskog klana”. Policija sumnja da je Kalezić bio blizak “kavačkom” klanu.

 

Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivičnih dela. On je 1997. godine u centru Podgorice, u blizini zgrade Predsedništva ubio Predraga Vuksanovića. Njemu je tada izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena u kaznu zatvora.

 

Po izlasku iz zatvora, Kalezić je često hapšen i sumnjičen za teška krivična dela, među kojima je bacanje eksplozivne naprave (2015. godine) u Zagoriču, na kuću u kojoj je stanovala njegova bivša devojka, nakon čega je uhapšen.

 

Iste godine, samo mesec dana kasnije Kalezić je uhapšen u centru Podgorice, jer je napao jednog pripadnika Interventnog voda policije. Sa njim u društvu je bila njegova bivša devojka, kod koje je pronađen pištolj. Prema tvrdnjama očevidaca, Kalezić je tom prilikom udario komandira Interventne jedinice.

 

Često je bio predmet policijskih provera. Prilikom mnogobrojnih pretresa kod njega je policija pronalazila oružje i municiju u ilegalnom posedu. U februaru ove godine, pretresom njegovog stana, policija je pronašla pancir i puščani metak.

U zgradi koja se nalazi pored mesta ubistva Kalezića, na svega stotinak metara, u bašti lokala Palata u maju ove godine ubijen je Miodrag Migi Kruščić.

 

Kurir.rs/CdM

Foto printscren Vijesti.me/Savo Prelević

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...