ZBOG UBISTVA PODGORIČKOG ŠEFA KAVČANA SASLUŠANO VIŠE DESETINA LJUDI: Inspektori Specijalnog odeljenja traže ubicu Veselina Kalezića, veruju da je to RAT KRIMINALNIH KLANOVA!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

POJAČANA ISTRAGA

ZBOG UBISTVA PODGORIČKOG ŠEFA KAVČANA SASLUŠANO VIŠE DESETINA LJUDI: Inspektori Specijalnog odeljenja traže ubicu Veselina Kalezića, veruju da je to RAT KRIMINALNIH KLANOVA!

Crna Gora -

Specijalno državno tužilaštvo uključilo se u istragu likvidacije Podgoričanina Veselina Kalezića (47), pa u potrazi za napadačima zajedno tragaju inspektori iz Tima za rasvetljavanje ubistava i Specijalnog policijskog odeljenja, kaže izvor iz strage i dodaje da je zbog likvidacije navodnog vođe podgoričkog ogranka kavačkog klana saslušano više desetina osoba.

Od njih su izjave su uzete u svojstvu građanina.

Inspektori proveravaju i Kalezićeve kontakte sa više bezbednosno interesantnih osoba iz podgoričkih naselja Zagorič i Zeta, ali i njegove poslove na crnogorskom primorju.

foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Sagovornik Vijesti, međutim, tvrdi da su gotovo svi uvereni da je on likvidiran u nastavku obračuna kotorskih kriminalnih klanova - škaljarskog i kavačkog, koji besni od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od par stotina kilograma kokaina. Istovremeno, navodno istražuju i da li Kalezić ima bilo kakve veze sa nekom od likvidacija počinjenih u ratu ta dva klana.

Kalezić se u spuškom zatvoru zbližio sa jednim od vođa kavačkog klana - Igorom Božovićem. Navodno, kasnije je zadobio povjerenje i ostalih čelnih figura te kriminalne organizacije. Rukovođenje podgoričkom grupom navodno je preuzeo prošle godine, a isti izvor tvrdi da je bio zadužen i da u klan regrutuje nove članove. Ulogu vođe učvrstio je pošto je u Podgorici ubijen njegov prijatelj Miloš Šaković, koji je važio za istaknutog kavčana.

Kalezić je iz vatrenog oružja ubijen u ponedeljak oko 17:30 časova, a ubrzo je u Zeti pronađen zapaljeni automobil koji je najverovatnije korišćen u napadu. Iz policije nisu želeli da kažu da li im snimci sa nadzornih kamera pomažu u identifikovanju napadača. Veruje se da ih je bilo najmanje četvorica.

Sagovornici Vijesti tvrde da se Kalezić pre par godina, posle incidenta u jednom podgoričkom lokalu - posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe - Milićem Minjom Šakovićem. Međutim, niko ne kaže da li je Kalezićevo ubistvo povezano s tim neprijateljstvom.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track