ADVOKATU ZABRANJENO DA VIDI BRANKU MILIĆ: Ne znamo da li će uspeti živa da izađe iz ovog sudskog procesa
Foto: Printscreen

odlazak u ambasadu iznuđeno rešenje

ADVOKATU ZABRANJENO DA VIDI BRANKU MILIĆ: Ne znamo da li će uspeti živa da izađe iz ovog sudskog procesa

Crna Gora -

Branka Milić, optužena u slučaju državni udar, tvrdi da su veštačenjem Miodraga Šoća njena prava grubo prekršena, zbog čega su njeni branjenici zatražili izuzeće Šoća.

Ipak, sutkinja Suzana Mugoša je odbila taj zahtev. Potom je Milićeva napustila suđenje, a Mugoša joj je, zbog samovoljnog napuštanja sudnice, odredila pritvor. Milićeva je zato pošla u Ambasadu Srbije u Podgorici.

Njen advokat, Miroje Jovanović, prvo je objavio snimak sa Milićevom iz, kako je naveo, dvorišta ambasade dok čekaju prijem. Međutim, nakon što je njegova branjenica ušla u ambasadu, Jovanović je na kratko izašao da obavi neke poslove, ali mu onda nije dozvoljeno da opet vidi Branku Milić.

“Ja sam srpski advokat ...Da se ovde radi o grubom kršenju prava, nažalost, izgleda, tome na neki način sada pokušava da se pridruži deo organa Republike Srbije. Ja želim da verujem da se radi o propustu, zahtevam da se omogući nesmetan pristup našoj branjenici”, kazao je advokat Miroje Jovanović.

Milićeva je na jutrošnjem suđenju kazala da je Šoć pre dva dana pregledao bez upotrebe adekvatnih medicinskih sredstava i fotografisao njene intimne delove.

Advokati kažu da je njen odlazak u ambasadu bio iznuđeno rešenje, te napominju da je njihova branjenica u teškom zdravstvenom stanju.

“Apel je na viši sud i državne organe crne gore agonija prekine, jer u suprotnom, ne znamo da li će gospođa Milić uspeti živa da izađe iz ovog sudskog procesa”, naveo je advoat Jugoslav Krpović.

Iz Višeg suda je saopšteno da nemaju informaciju da je Milić pobegla u ambasadu Srbije. U međuvremenu, branjenici najavljuju naredne poteze.

”Mi ćemo najpre uložiti, kada dobijemo, žalbu na rešenje o pritvoru, insistirati kod organa Republike Srbije da nam se omogući nesmetan pristup našojh branjenici u ambsadi”, navodi advokat Jovanović.

Milićevoj se sudi pred Većem Mugoše za krivično delo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Suđenje se nastavlja 28. novembra u devet sati.

Kurir.rs/Vijesti.me (Tijana Pravilović) Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track