Najnovije vesti

CRNA GORA MAMI VOJNIKE: Plata za dobrovoljce između 250 i 300 evra
Foto: Vijesti/Filip Roganović

Rukovaće sa najmanje četiri puške

CRNA GORA MAMI VOJNIKE: Plata za dobrovoljce između 250 i 300 evra

Crna Gora

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov izjavio je danas da bi vojnička plata u toj zemlji tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka trebalo da bude između 250 i 300 evra.

Volkov je najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

"Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće", rekao je Volkov.

On je najavio da će se "budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške".

RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Vijesti/Filip Roganović (Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...