CRNA GORA JE DRHTALA ZBOG OVE ŽENE OPTUŽENE ZA DRŽAVNI UDAR Branka Milić: Nemam nameru da napustim zemlju, oboriću lažnu optužnicu
Foto: Vijesti.me / Zoran Đurić

CRNA GORA JE DRHTALA ZBOG OVE ŽENE OPTUŽENE ZA DRŽAVNI UDAR Branka Milić: Nemam nameru da napustim zemlju, oboriću lažnu optužnicu

Crna Gora -

Pritvor, kao najteža mera procesne prinude, je najmoćnija alatka, oruđe i oružje sudije Suzane Mugoše, sudskog veća kojim predsedava u SDT-a Milivoj Katnić

PODGORICA - Branka Milić, optužena za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, poslala je iz ambasade Srbije, gde se nalazi, pismo medijima u kojem je navela da nema nameru da ilegalno napusti Crnu Goru.

"U toku mog boravka u Ambasadi, moji branioci su me obavestili da je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor, kao najtežu meru procesne prinude. Ja nemam nikakav interes da do kraja postupka u Višem sudu napuštam Crnu Goru, a što sam mogla mnogo puta u poslednjih godinu dana", navela je Milić u pismu, prenosi CDM.me.

Kako je rekla, van svake sumnje je da se Specijalno državno tužilaštvo i sudsko veće u ovom slučaju vode samo jednim konceptom, kako poniziti i uništiiti jedno ljudsko biće, kako ono ne bi pružalo otpor "lažnoj optužnici" na kojoj se zasniva sudski postupak.

foto: Printscreen

"Pritvor, kao najteža mera procesne prinude, je najmoćnija alatka, oruđe i oružje sudije Suzane Mugoše, sudskog veća kojim predsedava u SDT-a Milivoj Katnić. Neka se stidi Crna Gora sa ovakvim sudijama i tužiocima. Mada im ne odgovara - ja iz Crne Gore ne idem", napisala je Milić.

Ona je rekla da se sklonila u ambasadu Srbije nakon izricanja presude jer je od početka sudsko veće napada i da je morala da traži zaštitu od "dvogodišnjeg progona, diskriminacije i napadanja".

U pismu je navela da je doktor Miodrag Šoć prilikom veštačenja slikao njene intimne delove tela i istakla da je veštačenje nezakonito.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja optužene Milić u Ambasadi te zemlje u Podgorici, iako joj je odlukom nadležnog suda određen pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track