BRANKA MILIĆ: Nemam nameru da bežim, a Amfilohije treba da se distancira od mene, ima dovoljno problema
Foto: Vijesti/Zoran Đurić, Zorana Jevtić

nalazi se u ambasadi srbije

BRANKA MILIĆ: Nemam nameru da bežim, a Amfilohije treba da se distancira od mene, ima dovoljno problema

Crna Gora -

Branka Milić, okrivljena u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godin kazala je da nema nameru da beži iz Crne Gore i zamolila mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da se od nje distancira.

"Tu sam u ambasadi Srbije gde se oporavljam od trauma koje sam doživela tokom sudskog procesa.", kazala je Milićeva komentarišući naredbu Višeg suda za izdavanje poternice za njom, nakon što je 23. novembra napustila suđenje i pobegla u srpsko diplomatsko predstavništvo u Podgorici.

Viši sud u Podgorici izdao je ranije danas naredbu za izdavanje poternice za Milićevom.

"Vladika i Mitropolija crnogorsko-primorska su zaista mnogo za mene učinili i zato sam im beskrajno zahvalna. Vladika je čovek koji ima gomilu krivičnih prijava i gomilu problema i ne želim da ga opterećujem sa ovim budalaštinama", kazala je za Novosti.

Ona je izjavila da je nevina osoba "koju mrcvare dve godine".

"Nemam apsolutno nijedan razlog bilo gde da bežim i bilo gde i bilo od koga da se skrivam. Onog momenta kada se meni pred sudom omogući pravo koje pripada svakom živom biću na kugli Zemaljskoj, a to je poštovanje člana 6

Konvencije o ljudskim pravima, moćićemo da nastavimo suđenje. Ovo do sada je bilo mrcvarenje u montiranom političko-sudskom procesu, atak na moj život i na moje zdravlje. Imam motiv da živim za moje dete i za mog unuka i neću dozvoliti da me unište", poručila je.

Kurir.rs/Novosti (V. Kadić, S. Đokić) Foot: Vijesti (Zoran Đurić), Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track