Najnovije vesti

MEDOJEVIĆEV ADVOKAT OBJAŠNJAVA: Prvo je uhapšen, a tek onda mu je uručeno rešenje, to je brutalno kršenje zakona i pravno nasilje! (VIDEO)
Foto: Facebook/Youtube

predata žalba za ukidanje zatvora

MEDOJEVIĆEV ADVOKAT OBJAŠNJAVA: Prvo je uhapšen, a tek onda mu je uručeno rešenje, to je brutalno kršenje zakona i pravno nasilje! (VIDEO)

Crna Gora

Donošenje rešenja da se stave u zatvor poslanici Demokratskog fronta Nebojša Medojević i Milan Knežević je brutalno pravno naslije i kršenje zakona, kazao je branilac Nebojše Medojevića, advokat Dražen Medojević.

Advokat je objasnio da je poslanik Medojević "na brutalan način odveden u Odeljenje ZIKS-a za kratke kazne".

 

"Predali smo žalbe. Akteri pravosudnog sistema ovim su doveli sebe u kompromitujuću situaciju", rekao je Medojević.


Istakao je da je Nebojša Medojević prvo uhapšen pa da mu je u vozilu uručeno rešenje.

foto: Youtube/Printscreen

"Prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa se događa da se na ovakav način uz brutalno kršenje zakona, kompromitaciju i pravno nasilje politički akteri stavljaju u zatvor", istakao je Dražen Medojević.


Dodao je da su Medojević i Knežević dali nekoliko puta svoje iskaze kao svedoci.

"Sve su rekli bez ustezanja. Ovo je sada počelo da bude mučenje, tortura", kazao je.

 

Advokat Miroje Jovanović kazao je da je motiv hapšenja to što je 4. oktobra u sudnici Višeg suda predat dokument Ruske federacije da je iskaz svedoka saradnika na kojem počiva slučaj "državni udar" lažan.

"Više nema uslova da se taj postupak vodi i nekome je palo na pamet da se nastavi progon. Ovo što mi kao branioci u ovim predmetima državni udar, pranje para a jedini koji je išta skrivio je onaj lažni svedok saradnik koji je ubio čoveka sa četiri metka sa leđa. I sada stavljaju poslanike pod imunitetom u zatvor. On se nalazi na Interpolovoj poternici, a poslanik pod imunitetom pod zatvorom", rekao je Jovanović.

 

Advokat Dušan Radosavljević je podsetio da je Medojević 28. novembra ukazao da ga neko prati.

 

"Niko nije reagovao. Obavestio je predsednika Skupštine, Odbora za bezbednost. Nije dobio odgovor. Način hapšenja imao veze sa odlukom koja je doneta juče u Skupštini. Knežević je igrom slučaja ostao u Skupštini", rekao je Radosavljević.

 

Kurir.rs/Vijesti.me
Foto: Facebook/Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...