Najnovije vesti

BURNO ISPRED APELACIONOG SUDA U PODGORICI! Povici podrške Medojeviću, Mandić poziva građane: Nema pravde, mafija utiče na odluke sudova!
Foto: Vijesti.me, Vijesti.me/ Boris Pejović

PROTIV ODBACIANJA ŽALBE

BURNO ISPRED APELACIONOG SUDA U PODGORICI! Povici podrške Medojeviću, Mandić poziva građane: Nema pravde, mafija utiče na odluke sudova!

Crna Gora

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu advokata Nebojše Medojevića i Milana Kneževića. Time je potvdio rešenje Višeg suda u Podgorici o pritvoru poslanika Demokratskog fronta.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić pozvao je građane da im se pridruže ispred Apelacionog suda i Skupštine. Kazao je da "nema pravde, već da mafija utiče na odluke sudova".

 

"Ovo je tačka koja govori da od danas više nije isto", poručio je Mandić.

 

Preneo je poruku Milana Kneževića da on neće dobrovoljno ići u zatvor. Knežević će, kako je rekao, ostati u Skupštini.

Advokat Nebojše Medojevića, Dražen Medojević, kazao je da je odluka Apelacionog suda politička i da će podneti ustavnu žalbu. On je nakon preuzimanja odluke, ispred Apelacionog suda, kazao da je letimičnim pregledom "skandalozne odluke primetio da se sud nije uopšte osvrnuo na navode žalbe branilaca".

 

"Prenebregli su suštinu koja je navedena u samoj žalbi. Ovo rešenje Apelacionog suda je u potpunosti u suprotnosti sa prethodna dva rešenja istog tog suda", kazao je advokat Medojević.

 

Ispred suda je i supruga Nebojše Medojevića, Marina, poslanici, članovi i pristalice Demokratskog fronta. Čuju se povici podrške Nebojši Medojeviću.

 

Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka u Podgorici, po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Medojevićeva supruga ranije je saopštila da njen suprug štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, a zbog bezbednosti vreme dobrovoljno provodi u samici sa 24-očasovnim video nadzorom.

 

Ona je danas najavila da će početi protest ispred Apelacionog suda ukoliko se njenom suprugu produži zatvorska kazna.

 

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Željka Vučinić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...