Najnovije vesti

MEDOJEVIĆEVA SUPRUGA: Nebojši je UGROŽEN ŽIVOT! Pet dana ne jede, uzima samo terapiju i vodu!
Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

ŠTRAJKUJE GLAĐU

MEDOJEVIĆEVA SUPRUGA: Nebojši je UGROŽEN ŽIVOT! Pet dana ne jede, uzima samo terapiju i vodu!

Crna Gora

"On je u veoma lošem zdravstvenom stanju, pet dana ne jede i uzima samo redovnu terapiju i vodu. Dok sastanče, dok se dogovaraju, pišu međunarodnim institucijama, održavaju kolegijume, čoveku je zdravlje ugroženo i, na neki način, mu je život ugrožen”, rekla je supruga Nebojše Medojevića, Marina Medojević.

Ona ne zna da li su ga posetili lekari iz zatvorske bolnice:

 

"Oni su samo čekali da ga otmu, da ga smeste tamo, pa onda da se iživljavaju i da izmišljaju sve jedan po jedan. Očekujem sad i za Glosarij, pošto je on to pominjao... Ljudi su mu davali informacije da bi, naravno, čuvao tajnu radi svoje bezbednosti i onih koji su mu ih dali”, kazala je Medojevićeva, navodeći da je čula da njen suprug dobija pisma podrške.

 

Iz Uprave ZIKS je rečeno da je Medojevićevo zdravstveno stanje dobro:

 

"Pružena mu je kompletna medicinska nega, i uključena neophodna terapija. Svakodnevna briga o zdravlju onih koji štrajkuju glađu je naša obaveza i praksa, što činimo i u slučaju Medojevića. Zdravstveni radnici službe ZIKS svakodnevno ga obilaze".

 

Danas je u Višem sudu u Podgorici počelo suđenje u postupku pranja para, gde je lider PzP jedan od optuženih. Marina Medojević rekla je da joj je suprug tražio odelo. Ona je istakla da sada ima više nego ikada razloga da “sve opozicione grupacije i ko god ima opozicionog duha ujedine i usprotive, jer su ugrožena ljudska prava”.

 

Viši sud ponovo je kaznio Nebojšu Medojevića sa dva meseca zatvora jer je, kako piše u Rešenju, odbio da svedoči o spostvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

 

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...