NOV UDAR NA MEDOJEVIĆA I KNEŽEVIĆA: Poslanicima Demokratskog fronta manje plate zbog vređanja specijalnog tužioca Katnića
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

PO DŽEPU

NOV UDAR NA MEDOJEVIĆA I KNEŽEVIĆA: Poslanicima Demokratskog fronta manje plate zbog vređanja specijalnog tužioca Katnića

Crna Gora -

Poslanicima Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i Jovanu Vučuroviću decembarska plata biće umanjena za 20 odsto, a Branku Raduloviću, Marini Jočić i Janku Vučinićuza deset odsto (od 140 do 300 evra manje).

Predlog za smanjenje plata dostavljen je Administrativnom odboru jer su poslanicima tokom junskog zasedanja parlamenta, između ostalog, izrečene opomene zbog vređanja specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića.

U predlogu odluke, o kojoj će danas raspravljati Administrativni odbor, navodi se da su poslanici DF kršili poslovnik Skupštine Crne Gore i da su im zbog toga izrečene opomene.

Milivoje Katnić
Milivoje Katnićfoto: Vijesti.me/Savo Prelević

Medojević je opomenut u junu, tokom prolećnog zasedanja Skupštine, kada je, komentarišući aferu "Telekom" pitao zašto je "Milivoje Katnić, crnogorski talik, podigao optužnicu protiv dva menadžera Telekoma za samo 2,3 miliona evra". Zbog komentarisanja Katnićevog rada tada je opomenut i Knežević, koji je tražio od specijalnog tužioca da kaže "ko je dao 4.000 evra njegovoj supruzi koja radi u Opštini Podgorica da bi ga podmitila za jedan slučaj".

Katnić je na to odgovorio da mu se u Skupštini preti i spominje supruga u negativnom kontekstu, pa je nakratko bilo prekinuto zasedanje.

Branko Radulović
Branko Radulovićfoto: Vijesti.me

Tokom rasprave o Izveštaju o radu tužilaštva, zbog uvreda na račun tužilaca opomenuti su i ostali poslanici DF. Branko Radulović je kažnjen jer je rekao da je zbog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Katnića "Crna Gora dotakla moralno dno", dok je Janko Vučinić rekao da se specijalni tužilac "čitavo vreme smeje ko kakav kreten".

Marina Jočić
Marina Jočićfoto: Vijesti.me/Boris Pejović

Citirajući djelove iz Katnićevih medijskih nastupa, Marina Jočić je kazala da "to nisu zapisi iz duševne bolnice u Kotoru, već izjave specijalnog tužioca".

Jovan Vučurović je kažnjen jer je specijalnog tužioca nazvao siledžijom.

Tu je i niz kazni što navedenih, što drugih poslanika DF zbog grubih prozivki raznih crnogorskih zvaničnika i službi.

Branka Bošnjak
Branka Bošnjakfoto: Vijesti.me/Savo Prelević

Članica odbora iz DF Branka Bošnjak rekla je Vijestima da oni neće prisustvovati današnjoj sednici jer smatraju da je ovaj predlog "deo progona":

"Po Poslovniku ne mogu da umanjuju plate retroaktivno za nešto što je bilo tokom prolećnog zasedanja. Šta su čekali do decembra?", pita ona. Bošnjakova dodaje da su Kneževiću tri puta izrekli novčanu kaznu, što je kršenje Poslovnika, jer treća sankcija može da bude samo udaljenje sa sednice.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track