CRNOGORSKI POKRET PODNEO USTAVNU ŽALBU PROTIV AMFILOHIJA: Žestoko izvređali i mitropolita i SPC i crnogorsku opoziciju!
Foto: Zorana Jevtić

MRŽNJA

CRNOGORSKI POKRET PODNEO USTAVNU ŽALBU PROTIV AMFILOHIJA: Žestoko izvređali i mitropolita i SPC i crnogorsku opoziciju!

Crna Gora -

PODGORICA - Iako je Više državno tužilaštvo potvrdilo rešenje niže instance da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ne širi govor mržnje, Crnogorski pokret je, nezadovoljan ovakvom odlukom, podneo je ustavnu žalbu na takvu odluku.

Viša državna tužiteljka Olivera Ražnatović odbila je, naime, pritužbu Crnogorskog pokreta kojom je zahtevano preispitivanje rešenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici od 12. oktobra o odbacivanju krivične prijave protiv mitropolita Amfilohija, zbog krivičnog dela - povreda ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Ustavna žalba je podneta zbog, kako su naveli, povrede ljudskih prava i sloboda, prenose Pobjeda i portal RTCG.

Crnogorski pokret smatra da je Amfiholije u više navrata u svojim govorima povredio ljudska prava i slobode drugih naroda, a kao primer navode njegovu izjavu "da onaj koji nije kršten nema straha božjega ni stida pred ljudima".

Crnogorski pokret posebno ističe da je Amfilohije "imenovani načelnik cetinjske filijale Beogradske patrijaršije" i ličnost koja ima odlučujuću reč u "anticrnogorskom pokretu, oličenom u opoziciji; da predvodi ustanak protiv evropske civilizacije i svih njenih vrednosti" i da je "eksponent stranih centara moći, kojima je cilj propast i aneksija Crne Gore Srbiji".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track