PODGORICA: Sud traži da se Branki Milić, koja je u ambasadi Srbije, sudi u odsustvu!
Foto: YouTube prtscr / Vijesti Online

navodni pokušaj državnog udara

PODGORICA: Sud traži da se Branki Milić, koja je u ambasadi Srbije, sudi u odsustvu!

Crna Gora -

Veće Višeg suda u Podgorici zatražilo je da se optuženoj za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. Branki Milić sudi u odsustvu, saopštila je danas na početku ročišta sudija Suzana Mugoša.

Mugoša je nakon toga prekinula današnji pretres, a sledeći zakazala za 13. decembar.

Sud je juče odbio kao neosnovan predlog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak u odnosu na Branku Milić. Katnić je zatražio ranije da se postupak protiv Branke Milić odvoji i da joj se sudi kada se za to steknu uslovi, odnosno kad bude dostupna sudu.

Katnić sumnja da je bekstvo Milić u ambasadu Srbije organizovano unapred i da je cilj odugovlačenje postupka.

foto: Vijesti.me / Savo Prelević

Branka Milić je optužena je za pokušaj terorizma na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, zajedno sa dva ruska i više srpskih državljana, kao i s delom rukovodstva crnogorskog opozicionog saveza Demokratski front.

Milić je 23. novembra napustila suđenje, nezadovoljna zbog toga što je sud odbio njen zahtev za izuzeće veštaka i pomoć zatražila u Ambasadi Srbije u Podgorici.

U međuvremenu je Crna Gora za njom raspisala poternicu. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore tražilo je, nakon toga, od ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatskog predstavništva.

Kurir.rs / Beta

Foto: YouTube prtscr / Vijesti online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track