CRNOGORSKA OPOZICIJA PORUČUJE: Imate rok do srede! DF u totalnom bojkotu parlamenta ako sudije nastave da ćute!
Foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

NAJAVLJUJU PROTESTE ŠIROM ZEMLJE

CRNOGORSKA OPOZICIJA PORUČUJE: Imate rok do srede! DF u totalnom bojkotu parlamenta ako sudije nastave da ćute!

Crna Gora -

Demokratski front (DF) će započeti totalni bojkot parlamenta i organizovati svakodnevne proteste po Crnoj Gori, ukoliko Ustavni sud do srede ne odgovori na njihov zahtev za puštanje na slobodu poslanika Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Član Predsedništva DF Andrija Mandić je pred više od hiljadu pristalica na protestima ispred Skupštine Crne Gore poručio da sudije Ustavnog suda imaju rok do srede ili će se po Crnoj Gori “zapaliti baklje slobode i spustiti u Podgoricu”.

Prema tvrdnjama iz DF, taj politički savez bi od srede mogao da počne totalni bojkot parlamenta.

Andrija Mandić
Andrija Mandićfoto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

"Pozivamo Ustavni sud da u naredna dva dana da jasan odgovor. A ako se stvar ne završi čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu”, kazao je Mandić i najavio da će od srede protesti biti organizovani u Beranama, Pljevljima, Herceg Novom, Budvi i Nikšiću.

"Ova zemlja je krenula stranputicom, mi osećamo da idemo u ambis, Žuti prsluci su poruka da želimo da popravimo ovu zemlju. Za sredu je zakazan premijerski sat, ali ja ne znam da li će se održati. To će zavisiti od poteza koje će povući režim. Obećali smo da ćemo zapaliti vatre slobode i u sredu veče počinju protesti u svakom gradu. Ovaj režim ne razume drugi jezik”.

Advokati Medojevića i Kneževića uložili su prošle nedelje žalbu Ustavnom sudu, a prema nezvaničnim informacijama jedan sudija izvestilac je već doneo predlog odluke, dok drugi još radi na tome. Ukoliko dva sudska veća prihvate predloge advokata, Medojeviću i Kneževiću se ukida pritvor a zatim kada se političke tenzije smire odlučuje se o presudama redovnih sudova o tome da poslanici navodno krše zakon i da ih ne štiti imunitet od progona.

Mandić je juče ponovio da su sudije Ustavnog suda odgovorne za Medojevićev život. Medojević se nalazi u stacionaru ZIKS pošto je u subotu nakratko prebačen u Klinički centar (KC) zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Medojević je 29. novembra uhapšen posle sednice parlamenta, a od tada u zatvoru štrajkuje glađu.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Zoran Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track