OVO JE PRIČA O MALOM RADOVANU (6) IZ NIKŠIĆA: Napustila ga majka, ni igračke nema, a od Deda Mraza traži samo jedno! (VIDEO)
Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

krivokapići se snalaze kako znaju i umeju

OVO JE PRIČA O MALOM RADOVANU (6) IZ NIKŠIĆA: Napustila ga majka, ni igračke nema, a od Deda Mraza traži samo jedno! (VIDEO)

Crna Gora -

Radovan Krivokapić (6) iz Miločana kraj Nikšića sanja o poklonima koje će mu Deda Mraz doneti za Novu godinu, ali i za rođendan, jer 26. decembra puni sedam godina.

"Za rođendan bih najviše voleo da dobijem tortu sa likom Nodija ili Štrumpfova. A može i Nindža kornjača. I neku igračku. A za Novu godinu bih voleo televizor. Hoću da gledam crtani, ali ne mogu, crkao je televizor”, kaže Radovan, i dodaje da najviše voli oca i da bi voleo kada poraste da bude doktor.

I njegov otac Nenad Krivokapić (46) nada se da će Radovan biti lekar, imati bolju sudbinu, da neće morati da zavisi od pomoći ljudi dobre volje.

foto: Youtube/Printscreen

"Radovana je majka ostavila letos i ja sam morao da ostavim posao koji sam imao u Tivtu da bih ga podizao, jer ne mogu da ga ostavim samog. Sada radim za dnevnicu i dok nije počela škola lako je bilo organizovati se jer bi on išao sa mnom. Sad je veliki problem. Dešava se da odem da radim, a on ode u školu i nije naučio. Kada je lep dan neće da ostane kod komšija nego ide sa mnom”, priča Nenad, koji sa sinom živi u iznajmljenoj kući u Miločanima koju plaća 40 evra.

foto: Youtube/Printscreen

I dok Radovan sedi na betonu i igra se sa jednom jedinom igračkom koju ima, njegov otac objašnjava da se snalaze kako znaju i umeju, da im ne treba ni hrana, ni odeća, ni stvari, iako kada se okrenete oko sebe i pogledate u kakvim uslovima žive shvatite da Krivokapićima mnogo toga fali.

foto: Youtube/Printscreen

"Stvari su dotrajale, nešto ne može da se koristi, ali ne žalimo se. Služe nas kao da su najbolje. Što se odeće tiče, nešto Radovanu drugi daju, nešto ja kupim kada zaradim, tako da imamo. Nismo neke izjelice, pa nam ni hrane ne fali. Sve ja kuvam i dobar sam u tome. Nemamo kupatilo, već poljski ve-ce, grejemo vodu da bi se okupali i oprali sudove, ali nismo naučili nešto previše da imamo, tako da nam je i ovo dobro. Samo mi je žao što ne mogu Radovanu da kupim televizor. Ovaj stari ne radi”, kaže.

Objašnjava da u Trepči, 15 kilometara od Nikšića, ima imanje i da bi sve prodao kada bi našao kupca samo da sinu obezbedi bolje uslove za život.

"Nekako ovu zimu da pregrmimo, a onda stiže proleće, biće posla, zaradiće se”, teši se Nenad.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Mandić) Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track