PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA: Slobodan Kašćelan uhapšen u Češkoj posle 2 godine u bekstvu!
Foto: Printscreen

mafija

PAO VOĐA KAVAČKOG KLANA: Slobodan Kašćelan uhapšen u Češkoj posle 2 godine u bekstvu!

Crna Gora -

Slobodan Kašćelan uhapšen je u Češkoj, saznaju Vijesti.

On je označen kao vođa kavačkog klana i za njim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

iz Uprave policije saopštili su da su crnogorski inspektori kolegama iz Češke dojavili gde se nalazi Kašćelan i da je na osnovu toga uhapšen.

Kašćelan je uhapšen u iznajmljenom stanu u Pragu.

"S.K. se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštva. Sumnja se da je S.K. u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I.M. Takođe, S.K. se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je S.K. krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapred određen zadatak i ulogu", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija pojašnjava da ga sumnjiče da je formirao kriminalnu organizaciju za iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

"S.K. je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za ovim licem ostvarivana svakodnevna i kontinuirana policijska saradnja sa više evropskih država, među kojima je svakodnevna saradnja ostvarena sa policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, a koje aktivnosti su rezultirale utvrđivanjem njegove tačne lokacije u Pragu u Češkoj Republici a sve u cilju lišenja slobode, gde je i uhapšen od strane Specijalne jedinice policije Češke".

Dodaju da je u toku dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po međunarodnoj poternici, u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

"Akcija lišenja slobode S.K. je još jedan pokazatelj da crnogorska policija preduzima u kontinuitetu sve neophodne mere i radnje u aktivnom ciljanom traganju na međunarodnom planu za najtraženijim beguncima, sa posebnim akcentom na vođe i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, i njihovom privođenju nadležnim organima u Crnoj Gori. Tome u prilog govori činjenica da je uspešnom međunarodnom saradnjom tokom 2018. godine lišeno slobode više lica", zaključuje se u saopštenju.

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata u leto 2016. godine u Novom Sadu, a zvanično se nalazi u bekstvu.

On je nakon pokušaja atentata navodno obećao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce" - do poslednjeg.

Kurir.rs/Vijesti

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track