Najnovije vesti

TREBA SVI DA SEDNEMO ZA STO: Demokratski front poziva opoziciju na ujedinjenje
Foto: Vijesti/Filip Roganović

hoće zajedničku akciju

TREBA SVI DA SEDNEMO ZA STO: Demokratski front poziva opoziciju na ujedinjenje

Crna Gora

Crnogorski Demokratski front pozvao je lidere opozicionih stranaka i nezavisne opozicione poslanike na sastanak naredne sedmice kako bi u "direktnom razgovoru definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju".

"Istovremeno vas obaveštavamo da su Demokratskom frontu prihvatljivi javno saopšteni stavovi drugih opozicionih parlamentarnih stranaka, kao i nezavisnih opozicionih poslanika, što isto očekujemo i od drugih, kada su naši predlozi u pitanju", navodi se u pismu.

 

Navodi se da se inicijativa DF-a o zajedničkom sastanku lidera i delovanju opozicije "pokazala potpuno opravdanom i svrsishodnom".

 

"Vama je poznato da smo u našem pozivu za zajedničko delovanje naglasili da je osnovni korak da lideri opozicionih parlamentarnih stranaka, sa neophodnim legitimitetom za odlučivanje, sednu za sto i razmotre sve eventualne predloge i ideje, a nikako pomoćnici i ovlašćena lica, koja treba da konsultuju lidere nakon svakog iznesenog stava. Zato i želimo, da kolege predsednici parlamentarnih opozicionih stranaka, na prvom zajedničkom sastanku iznesu svoje kredibilne predloge kako bi u atmosferi poverenja i odgovornosti otpočeli sa efikasnim načinom rada", navodi se u pismu koje u ime predsedništva Demokratskog fronta potpisuju Andrija Mandić, Nebojša MEdojević i Milan Knežević.

 

Kurir.rs/Vijesti.me
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...