ZVANIČNIK NATO: Rado bismo videli Crnogorce u misiji u Iraku
Foto: Vijesti/Filip Roganović

SUROVO RATIŠTE

ZVANIČNIK NATO: Rado bismo videli Crnogorce u misiji u Iraku

Crna Gora -

PODGORICA - NATO misija u Iraku otvorena je za sve članice i partnere i rado bismo pozdravili crnogorsko učešće u ovoj misiji, rekao je zvaničnik Alijanse na brifingu u sedištu NATO, a prenosi podgorička štampa.

On je rekao da, ukoliko je Crna Gora dostavila pismo namere da se priključi misiji, ono još nije došlo do stepena političkog odlučivanja o učešću, ali bi trebalo da je u proceduri.

"Sledeći korak bio bi da razmotre ponudu koju je dostavila Crna Gora i da procene da li time popunjavaju praznine koje imaju. Ako ne, oni će reći ne i ponuditi nešto drugo. Ako da, kontaktiraće s Crnom Gorom i reći da će ih nominovati za potencijalnog partnera u operaciji", pojasnio je on, dodavši da pre samog učešća predstoji usaglašavanje pravnih i finansijskih detalja.

Predrag Bošković i Milo Đukanović
Predrag Bošković i Milo Đukanovićfoto: Vijesti.me/Savo Prelević

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, rekao je prošlog meseca da je Crna Gora zainteresovana za logističke pozicije na aerodromu u Bagdadu, gde bi mogla da pošalje jednog ili dva oficira. Misija u Iraku pokrenuta je na julskom Samitu NATO u Briselu i usledila je na zahtev Vlade u Bagdadu.

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, kazao je novinarima na marginama tog samita da Crna Gora ima nameru da pošalje vojnike u Irak.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track