PALA PODGORIČKA MAFIJAŠICA: Za obračun sa konkurencijom spremila bombu sa 1,5 kilograma eksploziva
Foto: Profimedia

efikasno

PALA PODGORIČKA MAFIJAŠICA: Za obračun sa konkurencijom spremila bombu sa 1,5 kilograma eksploziva

Crna Gora -

Podgorička policija uhapsila je Anju Pajović (25) kod koje je pronađena improvizovana eksplozivna naprava teška 1,5 kg sa detonirajućom kapislom.

Policija je izvršila pretres jednog stana u Podgorici, kao i tri porodične kuće i dva vozila iz Danilovgrada koja koriste Anja Pajović, Vuk Pajović i Božidar Zekić. Iz uprave policije su potvrdili da su pronašli i oduzeli sredstva koja su bila namenjena za izvršenje teških krivičnih dela.

Na više kontrolisanih lokacija pronađeni su tragovi narkotika, manja količina heroina, vaga za precizno merenje, kao i improvizovana eksplozivna naprava koja se nalazila u PVC kesi sastavljena od praškaste materije nalik na privredni eksploziv, težine od oko 1,5 kg, a koja je bila u zelenoj plastičnoj flaši sa detonirajućom kapislom za koju je pričvršćen sporogoreći fitilj dužine oko 80 cm.

Navedena improvizovana eksplozivna naprava demontirana je od strane službenika Grupe za ATP Uprave policije na licu mesta i izuzeta je radi vršenja veštačenja u forenzičkom centru. Takođe, u sklopu navedenih pretresa vozila, objekata i osoba, izuzeto je više mobilnih telefona i tablet uređaja i mobilni telefon sa inostranom SIM karticom namenjen za vršenje enkriptovanih komunikacija, a koji će u cilju rasvetljavanja gore navedenog krivičnog dela biti upućeni na odgovarajuća veštačenja. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track