POTOMAK VOĐE BOŽIĆNE POBUNE 1919. GODINE: Moj deda je bio Srbin i nema veze sa ovim antisrbima u Crnoj Gori! Sram vas bilo, falsifikatori i izdajnici!
Foto: Facebook

činjenice

POTOMAK VOĐE BOŽIĆNE POBUNE 1919. GODINE: Moj deda je bio Srbin i nema veze sa ovim antisrbima u Crnoj Gori! Sram vas bilo, falsifikatori i izdajnici!

Crna Gora -

Ponosan sam na svog prađeda, dr Novicu Radovića, vođu Božićne pobune, ali koji je bio Srbin i koji nema veze sa srbofobnom gamadi koja će danas u antisrpskom scenariju proslavljati taj događaj, napisao je njegov potomak, analitičar i jedan od osnivača pokreta Sloboda naroda Boško Vukićević.

"Moj prađed je napisao knjigu o tome – "Crna Gora na savezničkoj golgoti", u kojoj govori o dinastičkom sukobu, a pre svega o srpskom identitetu Crne Gore. Sram vas bilo, falsifikatori i izdajnici. Ne možete izbrisati pamćenje naroda – zemlja je ovo Srbinova…

On se dalje osvrnuo na istorijske događaje i kazao: Mog prađeda, dr Novicu Radovića, vođu Božićne pobune, uz Krsta Zrnovog i Jovana Plamenca, su streljali partizani odmah nakon kraja Drugog svetskog rata. Zbog navodne saradnje sa Italijanima. Iako je opštepoznato da se on razočarao u Italijane, i da je bio veliki Srbin i da je voleo svoju zemlju, Crnu Goru.

Posvetio sam pisanje njemu, jer je bio značajan čovek, patriota, možda je i grešio ali ne iz zle namere. Zbog svojih političkih uverenja je godinama ležao i u zatvoru, dok ga kralj Aleksandar nije pomilovao. Neka ti je večna slava, dobri moj prađedu.

A ovima koji na osnovu tvoje zaostavštine pokušavaju da krivotvore istorijske činjenice i zavađaju braću, neka je večni sram, poručio je Vukićević.

On je u posebnom postu se osvrnuo na mali broj učenika obeležavanja Božićne pobune koje su danas organizovala crnogorska vlast.

Kurir.rs/In4s.net

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track