STIJEPOVIĆ OSUMNJIČEN ZA PRANJE NOVCA: Bivši gradonačelnik Podgorice snimljen kako uzima 100.000 dolara od Duška Kneževića (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

afera koverat

STIJEPOVIĆ OSUMNJIČEN ZA PRANJE NOVCA: Bivši gradonačelnik Podgorice snimljen kako uzima 100.000 dolara od Duška Kneževića (VIDEO)

Crna Gora -

Bivši gradonačelnik Podgorice i generalni sekretar predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljub Stijepović, osumnjičen je za pranje novca putem pomaganja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo je donelo naredbu i o proširenju istrage protiv predsednika Atlas grupe Duška Kneževića zbog osnovane sumnje da je stvarao kriminalnu organizaciju.

Stijepović je 18. januara saslušan u povodom afere "Koverat".

Početkom oktobra 2017. godine, Kneževićev vozač Vlatko Baja Rašović rekao je policiji da blizu 100.000 dolara, koje je sa još petoricom zaposlenih u Atlas grupi konvertovao u evre prošlog oktobra, pripadaju Stijepoviću.

Afera "Koverat" izbila je objavom snimka predsednika Atlas grupe Duška Kneževića na kojem se vidi kako on uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara Stijepoviću.

Istovremeno, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću koji se nalazi u Londonu, a koji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

Nakon objave snimka Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200.000 dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u evre kako bi mogao da ih podeli aktivistima.

Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Njegove tvrdnje Stijepović je ranije odbacio i poručio i da je neprijatno iznenađen što ga je školski drug tajno snimao.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track