VEZA SA KOTORSKIM KLANOM CETINJANINU DOŠLA GLAVE: Novi detalji brutalne likvidacije Nikole Čupića! Bombom raznesen u svom automobilu!
Foto: Printscreen Vijesti

eksplozija

VEZA SA KOTORSKIM KLANOM CETINJANINU DOŠLA GLAVE: Novi detalji brutalne likvidacije Nikole Čupića! Bombom raznesen u svom automobilu!

Crna Gora -

Cetinjanin Nikola Ćupić (35), kog navodno crnogorska policija i mediji povezuju s jednim od kotorskih kriminalnih klanova, ubijen je u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil u Podgorici.

Eksplozija se dogodila u 10.40 u neposrednoj blizini muzičke škole, a Ćupić je s teškim povredama prebačen u Urgentni centar KC Crne Gore.

Izleteo kroz prozor

"Ćupić je sedeo na mestu vozača u svom automobilu „tojota“ cetinjskih registracija i kretao se Ulicom Novaka Miloševa. U jednom trenutku vozilo je eksplodiralo, a teško povređeni mladić je od detonacije izleteo kroz prozor", prenose crnogorski mediji.

"On je nekoliko minuta ležao na ulici i preklinjao za pomoć prolaznike koji su se okupili. Nekoliko ljudi je čak krenulo da mu pomogne, ali su odustali od te namere kada su čuli pucanje metaka iz zapaljenog vozila - preneli su reči svedoka mediji.

foto: Printscreen Vijesti

Na mesto eksplozije brzo je stigla Hitna pomoć, koja je Ćupića transportovala u bolnicu, ali i vatrogasci i policija.

"On je ubrzo po dolasku u Urgentni centar preminuo zbog težine povreda. Policija je obavila uviđaj, a sumnja se da je ovo ubistvo nastavak krvavih obračuna klanova na teritoriji Crne Gore. Nakon eksplozije, pojačane su patrole u Podgorici, a policija je kontrolisala ulaze i izlaze iz grada - napominju mediji.

„Ušao u velike pare“

Inače, Ćupić je u policiji označen kao bezbednosno interesantna osoba. "Sumnja se da je on pripadnik jednog kriminalnog klana iz Kotora. On je više puta hapšen zbog vatrenih obračuna na Cetinju", naveli su mediji.

Crnogorski mediji preneli su reči izvora bliskog Ćupiću koji je naveo da se on nije bavio organizovanim kriminalom, ali da je u poslednje vreme ušao u velike pare.

Podsetimo, rat kotorskih klanova počeo je nakon nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine. Kriminalni obračuni su se s teritorije Crne Gore brzo prelili i na Srbiju, ali i druge zemlje u regionu. Poslednji veliki obračun dogodio se u Beču, kada je ubijen Vladimir Roganović, navodno visokopozicionirani pripadnik „kavačkog klana“.

Odranije poznat policiji VIŠE PUTA HAPŠEN

Nikola Ćupić u medijima se pominjao 2014. godine, nakon što je na Cetinju pucano na Filipa Ivanovića dok je vozio skuter. Policija je sumnjala da su on i Vasilije Vujović napali Ivanovića. Ćupića je policija teretila i da je krajem septembra 2014. godine bacio eksplozivnu napravu na kuću Cetinjanina Andrije Ivanovića. Porodica Ćupić kasnije je demantovala da je Nikola bacio bombu i tvrdila da je „policija dokaze protiv njega podmetnula“. Kod njega je dve godine kasnije u policijskoj kontroli pronađen pištolj koji je krio u jakni.

Direktor Urgentnog centra: NIJE MU BILO POMOĆI

Povodom smrti Nikole Ćupića juče se oglasio i direktor podgoričkog Urgentnog centra Nermin Abdić. - Dvadeset medicinskih radnika učinilo je sve što može da mu pomogne - rekao je za medije Abdić.

Kurir.rs/Danijela Jovanović Foto: printscreen Vijesti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track