TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU! UTOPILI SE TRUDNICA, NJEN MUŽ I ĆERKICA: Prijatelj skočio da ih spase, pa otišao za njima u SMRT! VRAĆALI SE IZ MANASTIRA, prevozio ih iguman! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook

TALASI ODNELI 4 ŽIVOTA

TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU! UTOPILI SE TRUDNICA, NJEN MUŽ I ĆERKICA: Prijatelj skočio da ih spase, pa otišao za njima u SMRT! VRAĆALI SE IZ MANASTIRA, prevozio ih iguman! (FOTO)

Crna Gora -

Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dete utopili su se juče vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Njih četvoro i još četvoro posetilaca manastira Vranjina na ostrvu na Skadarskom jezeru, čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali su se ka obali, a prevozio ih je iguman tog manastira Neofit.

Taj sveštenik sinoć oko 20 sati saslušavan je u podgoričkom Centru bezbednosti.

Kumburovići, Vujošević i još nekoliko porodica juče su bili gosti manastira Vranjina, gde je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita.

foto: Printscreen Facebook

Radojica Rašović, koji je sa Kumburovićima, Vujoševićem, igumanom, Vanjom i Ljiljanom Rašović bio na čamcu, ispričao je kako je došlo do nesreće, ali i da su pre njih sveštenici prebacili tri grupe ljudi.

foto: Printscreen/ Facebook

"Mi smo bili poslednja grupa. Nas devetoro. Krenuli smo oko 14.30 sati iz manastira prema obali,da idemo kućama. Odjednom je došlo veliko nevreme, udarili su veliki talasi na jezeru i došla je velika nesreća. Čamac se potopio i čitava porodica se podavila", trudnica u četvrtom mesecu trudnoće, njena kćerka, suprug i Darko Vujošević iz Kuča. Počeli smo da plivamo, ko može da se spasava. I oni su mogli da se spasu - otac i majka, ali su spasavali dete i tako je došlo do nesreće. Tragedija. Baš teška i velika", rekao je Rašović.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

On je ispričao da je, kada se čamac potopio, majka prva pokušala da spase dete, ali se nisu mogli izboriti sa talasima.

"Prvo je ona videla i uhvatila Ninu ispod ramena, pa su ih talasi poklopili, onda ju je malo izvukla, pa je dete počelo ponovo da tone, onda ju je uhvatila za kosu i potonule su obe. Ratko je krenuo za njom, pa je i on počeo da se davi. Darko je krenuo da im pomogne, pružio im dasku, ali ga je talas poklopio i on se utopio... Nama je garderoba otežavala, bežali smo levo-desno prema obalama, nekako smo se spasili", ispričao je Rašović.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Dodao je da je njemu u tom trenutku falilo dva metra do obale i da je jedva izdržao, kao i ostali koji su bili na čamcu.

Navodno, kada su počeli talasi, ljudi koji su bili na čamcu uplašili su se i krenuli ka prednjem delu plovila.

Prema istim informacijama, sveštenik ih je molio da se vrate na svoja mesta, ali se čamac ubrzo izvrnuo.

foto: Printscreen/ Facebook

Jedan od jučerašnjih gostiju manastira Boban Mikulić, ispričao je da su upravo gosti insistirali da se krene kućama.

"Bilo je veliko nevreme i onda smo molili igumana Neofita da nas prebaci, jer su neki od nas kasnili na posao. Jedan je morao u 16 sati da bude na poslu. Molili smo kaluđera da nas vozi Moračom, da ne zakasnimo, a on nam je govorio da su talasi veliki i da sačekamo. Nismo. Nas je prebacio pre grupe koja se izvrnula," kazao je Mikulić.

Rašović je dodao da je nesreću prijavio neko sa ostrva, ko je uočio da čamac gubi bitku sa talasima.

Omiljen monah u Crnoj Gori godinama Advokat Jugoslav Krpović, koji zastupa uhapšenog monaha Teofita, rekao je za Kurir da se on u manastiru Vranjina nalazi već dve godine. - Pre toga je službovao u najstarijem manastiru na Miholjskoj prevlaci, a u Crnoj Gori je već 10 godina. Porodica Kumburović i Vujošević su njegovi najbliži prijatelji koje ima ovde, svake nedelje su se viđali. On je ovde omiljeni monah, mnoge je privukao da dođu, sprijateljio se s lokalnim stanovništvom - priča Krpović i dodaje da je monah u šoku zbog svega što se desilo i da je veoma potresen.

Dirljive poruke Nina, mali anđele, večno živi u raju Otac Petar Dragojlović, koji je poznavao Kumburoviće i Darka Vujoševića, dirljivim postovima na Fejsbuku oprostio se od njih. - Počivaj u miru, Nina, mali anđele vranjinske svetosavske porodice. Pokušavajući da iz mutne, nemirne i nabujale Morače spaseš malu Ninu, njenu trudnu majku Janu i njenog oca Ratka, i sam si bio progutan divljom rekom. Ali te je Bog udostojio da s njim večno živiš u raju - napisao je Dragojlović i podelio fotografije Nine i Darka. Ispod devojčicine fotografije, Vesko Vujošević, brat nastradalog, zamolio je oca da se moli za četvoro hodočasnika koji su se utopili.

Kurir.rs/Jelena Ivić/Vijesti.me

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track