ADVOKAT UHAPŠENOG MONAHA ZA KURIR: On je ovde omiljen, mnogi su se zbog njega okrenuli MANASTIRU! U podivljalom Skadru stradali su mu najbliži prijatelji!
Foto: Vijesti.me, Printscreen Facebook

SVEŠTENIKU PRETI 12 GODINA ROBIJE

ADVOKAT UHAPŠENOG MONAHA ZA KURIR: On je ovde omiljen, mnogi su se zbog njega okrenuli MANASTIRU! U podivljalom Skadru stradali su mu najbliži prijatelji!

Crna Gora -

Monahu Manastira Vranjina Goranu Kimpanovu (43), koji je upravljao čamcem nakon čijeg se prevrtanja utopilo četvoro lica u Skadarskom jezeru, određeno je zadržavanje do 72 sata. Advokat Jugoslav Krpović, koji zastupa uhapšenog monaha Neofita, rekao je za Kurir da se on u manastiru Vranjina nalazi već dve godine.

"Pre toga je službovao u najstarijem manastiru na Miholjskoj prevlaci, a u Crnoj Gori je već 10 godina. Porodica Kumburović i Vujošević su njegovi najbliži prijatelji koje ima ovde, svake nedelje su se viđali. On je ovde omiljeni monah, mnoge je privukao da dođu, sprijateljio se s lokalnim stanovništvom", priča Krpović i dodaje da je monah u šoku zbog svega što se desilo i da je veoma potresen.

Monah tužiteljki Romini Vlahović ispričao da žali zbog nesreće u kojoj je život izgubilo četvoro njegovih prijatelja.

Manastirski brodić kojim je monah od manastira na ostrvu do obale pevozio osam vernika izvrnuo se pre dva dana kod Vranjine. Odmah nakon nesreće iz vode je izvučeno telo trudnice Jane Kumburović, koja se utopila pokušavajući da spase svoju dvanaestogodišnju ćerku Ninu.

Njen suprug Ratko stradao je pokušavajući da otrgne njih dve od podviljalih talasa, koji su u smrt odneli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je probao da ih spase.

Tridesettrogodišnji Podgoričanin prvobitno se domogao obale, ali se u vodu vratio kada je vidio da se porodica Kumburović davi. Dodao im je dasku pokušavajući da ih izvuče, ali je i njega poklopio talas.

Zbog nesreće na jezeru policija je sveštenika rodom iz Zrenjanina osumnjičila da je počinio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Za krivična dela koja mu se stavljaju na teret predviđena je zatvorska kazna do 12 godina.

Kurir.rs

Foto: Vijesti.me i Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja