ŠAKOVIĆU I KAŠĆELANU SE UKRSTILI PUTEVI: Šefovi zaraćenih klanova istog dana završili u Spužu
Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

određen im pritvor

ŠAKOVIĆU I KAŠĆELANU SE UKRSTILI PUTEVI: Šefovi zaraćenih klanova istog dana završili u Spužu

Crna Gora -

Visokopozicionirani članovi dva suprotstavljena kriminalna klana - Milić Minja Šaković (31) iz škaraljskog i Slobodan Kašćelan (55) iz kavačkog klana, od petka su u spuškom Istražnom zatvoru.

Šakoviću je određen pritvor do 30 dana, dok je Viši sud u Podgorici nakon saslušanja odredio pritvor Kašćelanu zbog opasnosti od bekstva.

Šaković - jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana, uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je sa kolegama iz klana Igorom Dedovićem (42) i Jovanom Vukotićem (38) u martu 2016. pokušao da ubije dvojicu članova Kašćelanovog klana - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Kašćelan je uhapšen 13. decembra u Pragu, a crnogorska policija za njim je tragala od 12. septembra 2016. godine, kada je uhapšeno više članova tog klana. Tog dana policiji su uspeli da pobegnu i članovi kavačkog klana Aleksandar i Igor Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Davor Prelević i Miloš Radonjić.

Kašćelan
Kašćelanfoto: Printscreen

Označeni vođa kavačkog kriminalnog klana - Kašćelan, u ćeliju je odveden sa podgoričkog aerodroma, nakon izručenja iz Češke. Sat pre nego je avion sleteo, specijalci sa dugim cevima i snajperisti Uprave policije rasporedili su se na aerodromu, ali i svim raskrsnicama koje od glavnog grada vode ka vazdušnoj luci. On je izručen linijom Austrija erlajnsa, a njegov dolazak u Podgoricu držao se u strogoj tajnost.

Iz Uprave policije saopštili su da je ekstradicija realizovana u organizaciji Sektora kriminalističke policije - Nacionalnog centralnog biroa Interpol Podgorica, u sadejstvu sa Centrom bezbednosti Podgorica, Posebnom jedinicom policije, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Sektorom granične policije.

Privođenje Šakovića
Privođenje Šakovićafoto: Vijesti.me

Podgoričanin Milić Minja Šaković tvrdio je juče pred tužiteljkom Majom Jovanović i sudijom Vladimirom Novovićem da nije bio u Kotoru kada je neko pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Nakon saslušanja, sudija Novović ga je poslao u Istražni zatvor, prihvatajući predlog tužiteljke Jovanović da mu odredi pritvor do 30 dana.

To je Vijestima saopštio jedan od njegovih branilaca, advokat Damir Lekić, dodajući da je Šaković rekao i da ne zna ništa o pokušaju ubistva navodnih članova kavačkog kriminalnog klana. Lekić je rekao i da mu je nejasno zbog čega policija Šakovića dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Stupara i Radonjića, 27. marta 2016. godine.

Šaković je uhapšen 7. februara u podgoričkom hotelu Hilton. Policija je nakon hapšenja saopštila da ga sumnjiče da je sa Dedovićem i Vukotićem, pre tri godine, na parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, vozilom presekao put oštećenima.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track