KRIV JE! Golišavi sudija prekršio Etički kodeks! Javna golotinja nedostojna sudijske funkcije!
Foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

ETIČKA KOMISIJA ODLUČILA

KRIV JE! Golišavi sudija prekršio Etički kodeks! Javna golotinja nedostojna sudijske funkcije!

Crna Gora -

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović povredio je Etički kodeks sudija objavljajući na Instagramu fotografije nedostojne funkcije koju obavlja.

To je odlučila Komisije za Etički kodeks Sudskog saveta u postupku koji je inicirala predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kad su joj dostavili Bulatovićeve fotografije s njegovog naloga na društvenoj mreži.

foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

U odluci su navedene fotografije čijim objavljivanjem je Bulatović prekršio Etički kodeks.To su mahom golišave fotografije s plažaiz bazena, đakuzija, teretane, ali fotografije na ekskluzivnim mestima gde je okružen luksuzom, u firmiranoj garderobi, sa skupim pićima...

foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

Navodi se da je Bulatović fotografijama povredio član Etičkog kodeksa koji propisuje "integritet - dostojanstvenost, poštenje i nepodmitljivost su temeljni principi na kojima počiva integritet sudije i obavezuje sudije da se u svim prilikama ponašaju u skladu sa dignitetom funkcije koju obavlja, čime će afirmisati poverenje javnosti u integritet pravosudnih institucija".

foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

A povreda tog člana odnosi se na ponašanje sudije.

"Sudija će svojim ponašanjem u sudu i van suda poštovati i razvijati standarde ponašanja koji doprinose očuvanju ugleda suda i izgradnji poverenja javnosti u pravosuđe. Sudija je dužan da za vreme rada u sudu poštuje kodeks poslovnog odevanja primeren sudijskom pozivu i da bude prikladno odeven u svim ostalim prilikama", to su dva stava koje je, prema ocijeni Komisije, povredio Bulatović objavljivanjem fotografija.

U međuvremenu, Bulatović je ugasio svoj profil na Instagramu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track