AFERA KOVERTA LJULJA VLAST: Opozicija traži ostavke DPS funkcionera u Zeti, ne priznaju vlast koja počiva na kupovini ljudskih duša, progonu i ucenama! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

najavili bojkot i proteste

AFERA KOVERTA LJULJA VLAST: Opozicija traži ostavke DPS funkcionera u Zeti, ne priznaju vlast koja počiva na kupovini ljudskih duša, progonu i ucenama! (VIDEO)

Crna Gora -

PODGORICA - Opozicioni odbornici u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci zatražili su od predsednika Skupštine opštine Ratka Stijepovića da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o aferi "Koverta" i na kojoj bi zatražili ostavke funkcionera DPS, aktera afere.

Ako Stijepović ne zakaže sednicu, opozicionari će početi bojkot skupštine, a zatim i proteste ispred zgrade Opštine Golubovci. Predsednik lokalne Skupštine Ratko Stijepović rekao je da će, kada je ova inicijativa u pitanju, uraditi sve u skladu sa Poslovnikom Skupštine, i da će tako postupiti.

Podnosioci inicijative za održavanje vanredne sednice su DF, SNP i URA, a potpis za inicijativu dale su i Demokrate. Odbornik Nove Miroslav Brajović kaže da su bii u obavezi da to učine zbog građana Zete koji su odavno rekli ne DPS, koji godinama odolijevaju raznim pritiscima i ucenama građana koji su časno i hrabro odolevali kupovini duša, "kovertama" i koji su opoziciji dali glas da ih predstavlja u lokalnom paramentu.

"Mi ćemo zastupati i one časne ljude koji su podržali i DPS, a koji se danas stide afere. Svedoci smo da su počinioci te sramne afere upravo manja grupa građana iz Zete, visokih funkcionera DPS, koji su danas na vlasti u Gradskoj opštini Golubovci. Ti ljudi su nakon obelodavanja afere izgubili svaki moralni i politički kredibilitet da bi mogli da upravljaju našom opštinom", kaže Brajović.

Brajović ističe da će na toj vanrednoj sednici, ako bude odžana, tražiti da svi rukovodioci podnesu ostavke, a ako se to ne desi, opozicija sprema odgovor na takvu njihovu odluku.

"Spremni smo na bojkot parlamenta i građanske proteste sve dok sadašnji funakcioneri ne podnesu ostavke i priznaju da su svoje građane omalovažili, ponizili i prevarili", kaže Brajović.

Iz opozicije pozivaju Slavoljuba Stijepovića, Milenka Maraša i Dušana Radonjića da prisustvuju tom zasedanju na kojem će jedni drugima reći sve što imaju. Slađana Kaluđerović (SNP) kaže da predstavnici DPS u parlamentu nemaju pravo da odlučuju o sudbini Zete i Zećana.

"Nakon afere "Koverta" i spiska od dvadeset aktivista zetskog DPS, kojima je bivši gradonačelnik i koordinator DPS za Zetu Slavoljub Stijepović podelio 97.000 ili 47.500 evra radi kupovine glasova smatramo da su predstavnici DPS u parlamentu izgubili demokratski legitimitet. Ne možemo da priznamo vlast u Zeti koja počiva na kupovini ljudskih duša, progonu, zastrašivanju, ucenama i drugim metodama kriminalne hobotnice.

Tim pre što je na spisku aktivista zetskog DPS i bivši predsednik GO Dušan Radonjić, koji je uz to bio i nosilac liste DPS na izborima prošle godine. Tu je i Milenko Maraš, bivši predsednik Skupštine koji se oglasio u medijima povodom afere saopštavajući na koji način su pare iz koverte završile u štabovima zetskog DPS", kaže Kaluđerović.

Bivši predsednik Skupštine GO Golubovci Milenko Maraš je novinarima nakon svečane sednice Skupštine 8. februara rekao da je Slavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, aktivistima podelio 47.500, a ne 97.500 evra pred izbore i da on to zna jer je "obaviješten čovek".

Specijano državno tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog pranja novca protiv Stijepovića koji je uzeo pare od Duška Kneževića za izbore u Zeti. Zbog afere saslušano je nekoliko funkcionera i aktivista DPS sa područje Zete.

Afera "Koverat" je najveći politički skandal u istoriji višestranačkog sistema u Crnoj Gori, saopštio je Zoran Mikić iz kluba odbornika Građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada, i time opravdao napuštanje sednice lokalnog parlamenta. Klub odbornika URA ne želi da daje legitimitet kriminalnim radnjama, pravnim egzibicijama i farsi u režiji DPS.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track