PACIJENT NAPRAVIO HAOS U URGENTNOM CENTRU U PODGORICI: Besneo na lekare, skočio na obezbeđenje, morala da interveniše policija! Zdravstveni radnici sve češće meta napada!
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

UHAPŠEN NASILNIK

PACIJENT NAPRAVIO HAOS U URGENTNOM CENTRU U PODGORICI: Besneo na lekare, skočio na obezbeđenje, morala da interveniše policija! Zdravstveni radnici sve češće meta napada!

Crna Gora -

Pacijent Urgentnog centra u Podgorici napravio je haos u hirurškoj ambulanti pošto je tražio da mu se nitratnim razređivačem obriše farba s lica.

Incident se desio u utorak oko jedan sat iza ponoći i bio je tako bučan da su u ambulantu ušli pripadnici obezbeđenja, a razjareni pacijent se bacio na jednog od njih i fizički ga napao!

Na kraju je morala da interveniše policija.

Iz Uprave policije još nisu odgovorili Vijestima da li je napad prijavljen, šta je preduzeto, da li je neko priveden i saslušan...

Ovo je drugi napad na zaposlene u Urgentnom centru u posljednja četiri dana.

U nedjelju uveče specijalizanta hirurgije Dragana Prakljačića fizički je napao pacijent kom je upravo pružao medicinsku pomoć zbog rane na grudnom košu. Zbog tog napada prekršajno će odgovarati Jovan Bulatović iz Kolašina.

foto: Profimedia

Iz Sindikata doktora medicine (SDM) ranije je saopšteno da crnogorski lekari godišnje prijave oko trideset fizičkih napada. Predstavnici tog sindikata su, povodom sve učestalijih napada na lekare, bili na sastanku sa potpredsednikom Vlade i ministrom pravde Zoranom Pažinom. On je poručio da su nadležni državni organi odgovorni da lekarima garantuju punu bezbednost.

"Očekujem od Vrhovnog suda da uputi nadležne sudove na pooštravanje kaznene politike za sve oblike nasilja nad zdravstvenim radnicima. Nije dovoljno da nasilnici budu identifikovani i uhapšeni nakon izvršenog nasilja. Ozbiljnost izrečenih kazni mora uticati na to da do nasilja uopšte ne dođe", saoštio je Pažin.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track