SPRDAČINA OD PRAVDE! Pre 3 dana tvrdili da znaju ko je pucao u novinarku Oliveru Lakić I JAVNO GA IMENOVALI, sad kažu da NE ZNAJU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Vijesti.me

PROTIVREČNE INFORMACIJE

SPRDAČINA OD PRAVDE! Pre 3 dana tvrdili da znaju ko je pucao u novinarku Oliveru Lakić I JAVNO GA IMENOVALI, sad kažu da NE ZNAJU! (VIDEO)

Crna Gora -

Policija i tužilaštvo Crne Gore zapravo ne znaju ko je ranio novinarku Vijesti Oliveru Lakić, iako su tvrdili da znaju na konferenciji za novinare pre samo tri dana. To piše u Naredbi za sprovođenje istrage Višeg državnog tužilaštva, koju potpisuje pet tužilaca.

U tekstu se podseća da je 8. maja 2018. godine na štetu novinarke izvršeno krivično delo - teška telesna povreda, a navodi se da je počinilac Filip Bešović lično ili preko jednog od članova kriminalne grupe koju je organizovao.

Milovan Pavićević
Milovan Pavićevićfoto: Printscreen Vijesti.me

Načelnik podgoričke policije Milovan Pavićević, prethodno je saopštio novinarima da je Bešović pucao u Lakićevu.

"... I krivičnog dela teška telesna povreda... učinjenog na štetu Olivere Lakić... koje je okrivljeni Filip Bešović izvršio sam ili preko jednog od pripadnika kriminalnog udruženja koji je koristio mobilni telefon za kriptovanu komunikaciju sa IMEI brojem... koji je oštećenu Oliveru Lakić pratio...", piše u tužilačkoj naredbi od 20. februara.

Dok su tužioci na konferenciji za novinare sedeli pored njega, Pavićević je o istom slučaju izjavio:

foto: Vijesti.me

"Nanošenje teških telesnih povreda u vidu prostrelne rane desne potkolenice novinarke Olivere Lakić izvršeno je na način što je osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe dana 08.05.2018. godine pratio oštećenu Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina Vijesti, do njenog stana, koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku telesnu povredu u predjelu desne noge", rekao je Pavićević novinarima.

U Naredbi za sprovođenje istrage objašnjava se da je ta grupa, osumnjičena i za ubistvo Mioraga Kruščića, otkrivena kada je tokom pretresa stanova koje su koristili pronađeno oružje, silikonske maske, perike, lažni brkovi i brade, alat za pravljenje ekplozivnih naprava, novac, JPS trakeri...

"I Informacije vezane za izvršena krivična dela na štetu Miodraga Kruščića i Olivere Lakić", piše, ali se ne objašnjava kakve su to informacije i kako pronađeno oružje i predmete dovode u vezu sa ta dva slučaja. To je otprilike sve što o slučaju ranjavanja Lakićeve piše na 17 strana naredbe koju potpisuju tužioci Vesna Jovićević, Suzana Milić, Maja Jovanović, Miloš Šoškić i Tatjana Begović.

Podgoričanin Filip Bešović, kog su policija i tužilaštvo pre tri dana nazvali šefom kriminalne grupe, saopštio je juče da nema nikakve veze sa ranjavanjem Lakićeve i da je nikada nije video. On je preko svog advokata Miloša Vuksanovića Vijestima dostavio pismo u kom navodi da mu se život pretvorio u pakao jer predstavnici policije i tužilaštva ne govore istinu, samo da bi "rešavanjem" slučaja umirili javnost.

"Kako mi se posle neistinitog medijskog nastupa Višeg državnog tužilaštva i policije život preko noći pretvorio u pakao, a povodom navodnog 'rasvetljavanja' slučaja ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić, kao i drugim monstruoznim delima koja mi se lažno stavljaju na teret, želim da izjavim da gospođu Oliveru Lakić niti znam niti sam je ikada video, i pred celom javnošću kunem se i tvrdim da sa tim događajem nemam apsolutno nikakve veze. Očigledno je da se radi o gnusnoj i tendencioznoj laži, kako bi se radi umirivanja javnosti ovaj slučaj 'rešio'.

foto: Vijesti.me
foto: Vijesti.me

U ovom teškom trenutku za mene i moju porodicu, mogu samo gospođu Lakić da pozovem, ukoliko sud dozvoli, da me poseti u prostorijama zatvora, da lično i ljudski, u četiri oka, čuje od mene da nisam počinio ovo gnusno krivično delo, a moja nevinost će kroz ovaj postupak vrlo brzo biti jasna svima”, piše u Bešovićevom pismu.

U propratnom pismu, njegov advokat ponovio je da je Bešoviću prilikom predočavanja navoda iz krivične prijave Višeg državnog tužilaštva - saopšteno da je isti samo organizator kriminalnog udruženja: "Te da se isti ne tereti da je direktni izvršilac bilo kojeg krivičnog dela, pa ni ovog teškog krivičnog dela na štetu uvažene koleginice Olivere Lakić", piše u pismu Miloša Vuksanovića.

foto: Vijesti.me

Iz Uprave policije prekjuče je Vijestima saopšteno da zbog nesmetanog toka istrage ne mogu da kažu na osnovu čega su utvrdili da je Bešović pratio i pucao u Lakićevu i iz kojih motiva je ta kriminalna grupa naudila novinarki.

Predstavnici policije i tužilaštva na konferenciji za novinare poručili da je ista, Bešovićeva grupa kriva i za ubistvo Miodraga Kruščića i da su ta dva slučaja povezana, ali nisu objasnili šta to znači. Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao je da povezanost događaja nesporno dokazuje to što su se desila "u veoma kratkom vremenskom periodu?!

Tada su rekli da je Bešović pratio novinarku a potom pucao u nju, a da je Mario Milošević ubio Kruščića.

Privođenje osumnjičenih
Privođenje osumnjičenihfoto: Vijesti.me/Zoran Đurić

Odbili su da odgovore da li imaju čvrste i koje dokaze da je Bešović bio izvršilac, na osnovu čega se povezuju članovi kriminalne grupe koji stoje iza ubistva Kruščića i ranjavanja Lakićeve, šta povezuje te slučajeve...

Kao članovi te kriminalne grupe označeni su i Mario Milošević,Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Mijailo Stojanović, Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track