OLIVERA LAKIĆ: Žalosno da novinar mora da bude hrabar da bi se bavio svojim poslom u Crnoj Gori
Foto: EPA

primila nagradu hrabra žena

OLIVERA LAKIĆ: Žalosno da novinar mora da bude hrabar da bi se bavio svojim poslom u Crnoj Gori

Crna Gora -

Novinarka Vijesti, Olivera Lakić, kojoj je na današnjoj svečanosti u Vašingtonu uručena međunarodna nagrada "Hrabra žena" izjavila je da je žalosno da u Crnoj Gori novinar mora da bude hrabar da bi se bavio svojim poslom.

"Mnogo je teških godina iza mene i mnogo je toga teškog što me tek čeka. Uvek govorim sebi da je onaj ko nepravdu čini, nesrećniji od onog koji je trpi. To me teši svih ovih godina. I ja trpim, borim se koliko mogu i, uprkos svemu, slobodna sam i srećna žena i nezavisna novinarka u pravom smislu te reči", navela je.

Kako je dodala, neprijatelji države su svi oni koji ugrožavaju slobodu medija i novinara, na bilo koji način i sa bilo koje pozicije u društvu, ili na vlasti.

foto: Facebook/Printscreen

"I u Crnoj Gori, i ovde u Americi, i svugde u svetu. U demokratskim državama odgovorna vlast nikada ne sme da okrene leđa novinaru, ili da ga na bilo koji način ugrozi. Verujem da će doći dan kada će institucije moje države biti na mojoj i strani mojih kolega i da ćemo se zajedno boriti za bolje, bezbednije i pravednije društvo", napisala je Olivera Lakić za Radio Slobodnu Evropu.

Lakićevoj danas je na svečanosti u Vašingtonu uručena nagrada Hrabra žena koju dodeljuje američki Stejt department.

Nagradu su uručili Prva dama SAD Melanija Tramp i američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Priznanje je dobila za posvećenost istraživačkom novinarstvu i razotkrivanju korupcije i organizovanog kriminala, uprkos napadima na nju i pretnjama upućenim njoj i članovima njene porodice.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track