Najnovije vesti

OVO NIJE ALBANIJA, OVO JE BILO, JESTE I BIĆE CRNA GORA: Političar posle SRAMNOG veličanja OVK u Tuzima, poslao svima moćnu poruku (VIDEO)
Foto: Foto: Prava Crna Gora

LIDER PRAVE CRNE GORE PORUČIO

OVO NIJE ALBANIJA, OVO JE BILO, JESTE I BIĆE CRNA GORA: Političar posle SRAMNOG veličanja OVK u Tuzima, poslao svima moćnu poruku (VIDEO)

Crna Gora

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić sa vrha brda Hum, u Malesiji, u opštini Tuzi, danas je poslao poruku liderima albanskih partija, kao i onima koji su proslavili pobedu u Tuzima veličajući Veliku Albaniju i Oslobodilačku vojsku Kosova, OVK.

Milačićevu poruku prenosimo u celosti:

"Nalazimo se na Humu, brdu iznad Malesije, srcu Malesije, koje pripada opštini Tuzi, gdje su se prije nekoliko dana održali lokalni izbori, na kojima je pobijedila koalicija albanskih partija. Naravno, čestitam im na dobrom rezultatu i činjenici da su do nogu potukli partiju Mila Đukanovića. Takođe, najiskrenije im zavidim što su nam pokazali kako se bori za svoju nacionalnu ideju, odnosno biće sopstvenog naroda.

 

Ono što mi je, sa druge strane, zasmetalo najviše kao čovjeku, a manje kao političaru, jeste proslava te izborne pobjede, koja je uključivala koreografiju koja više pripada Al Kaidi, nego zemlji koja se nalazi u srcu Evrope. Skandiranje OVK, Oslobodilačkoj vojsci Kosova, poslednjoj terorističkoj organizaciji u Evropi i organizaciji koja je, sudeći po evropskim izvještajima, mnoge naše sunarodnike poslala u smrt bez suda je sramno, skandalozno, nedopustivo i ponižavajuće za većinski pravoslavni narod u Crnoj Gori. Ali i za samu Crnu Goru. To je anticivilizacijski čin. Uz to, na bazi te euforije i radosnih pokliča teroristima i prirodnoj tj. velikoj albaniji, možemo pretpostaviti šta nas čeka u bliskoj budućnosti — kosovski scenario, odnosno postepeno suočavanje sa gubitkom sopstvene teritorije.

Čuli smo ovih dana čak i od opozicionih predstavnika da je velikoalbansko slavlje u Tuzima zapravo bezazlena mladalačka stvar. Ne, to nikako nije puko i bezazleno slavlje i mladalački izliv emocija, već vrh ledenog brijega politike onih partija koje su pobijedile u Tuzima — ali i ne samo njih — koje žele Veliku, tj. Prirodnu Albaniju na ovim prostorima, a što rade pod direktnim patronatom Tirane i Prištine.

 

Kada su albanske partije dobile zasebnu opštinu od Đukanovića — ono što godinama zahtijevaju —na prvim narednim izborima, dakle ovim nedavno održanim, okrenuli su mu leđa, ali ne samo njemu, već očigledno i Crnoj Gori.

Gajeći političku ideju Petrovićevske Crne Gore i, samim tim, kralja Nikole koji se prema Malisorima obraćao sa posebnim respektom i uvažavanjem, mogu reći da sam i sam ponosan što predstavljam partiju koja se najiskrenije zalaže za bratske odnose sa svim narodima u Crnoj Gori, pa i Albancima. Ovo je zajednička zemlja.

Međutim, granice u ponašanju moraju da postoje, bazirane na Ustavu ove države. Stoga, baš sa ovog mjesta, želim da pošaljem simboličnu, ali odlučnu poruku liderima albanskih partija koji veličaju Veliku Albaniju i OVK ovih dana, ali i njihovim mentorima spolja Rami, kao i zločincima Tačiju i Haradinaju: Tuzi i Malesija su neodvojivi dio Crne Gore.

 

Ako već DPS i Milo Đukanović zbog straha od gubitka glasova to ne smiju da kažu, onda ću ja, u ime slobodnog naroda Crne Gore, ispred zastava ove zemlje, jedne zvanične i druge, crnogorske trobojke, zapravo istinske zastave ove zemlje: Ovo nije Albanija, ovo je Crna Gora! Tako je bilo, tako jeste i tako će i biti i sa tim nema pogađanja niti kompromisa“, zaključio je Milačić.

 

Kurir.rs

Foto: Prava Crna Gora

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...