LIDERI DF ZAHTEVAJU: Prekinite farsu od suđenja za državni udar i oslobodite optužene!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

GLAVNI SVEDOK POVUKAO ISKAZ

LIDERI DF ZAHTEVAJU: Prekinite farsu od suđenja za državni udar i oslobodite optužene!

Crna Gora -

Lideri opozicionog Demokratskog fronta zatražili su danas od pravosudnih organa Crne Gore da odmah prekinu suđenje za tzv. državni udar i oslobađanje optuženih, a nakon što je svedok-saradnik Specijalnog tužilaštva Crne Gore, Aleksnadar Saša Sinđelić, priznao da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016.

Sinđelić je, naime, gostujući na Hepi tv, potvrdio da je to bio "običan protest podrške opoziciji" i tako javno potpuno opovrgao ono sto je do tada govorio na suđenjima. Upitan da li je toga svestan, Sinđelić je odgovorio potvrdno.

"Posle ove emisije, ja mogu da odem u šumu da sečem drva i tamo će verovatno doći da me uhapse", kazao je Sinđelić, koji je na pitanje zašto je to uradio, odgovorio da "ne želi da jedan Srbin, Bratislav Dikić", kojeg je nazvao drugarom, kao ni ostali Srbi sede u zatvoru zbog politike.

Na konferenciji za novinare lideri DF, Milan Knežević, Andrija Mandić, poručii su, nakon što je Sinđelić javno promenio iskaz, da ova farsa od suđenja treba da se završi tako što će svako dobiti ono što zaslužuje. Jedan od lidera DF, Andrija Mandić, podsetio je koliko su napora pravni timovi i političari uložili dokazujući i tvrdeći da ideja u koju su krenuli sa montiranim sudskim procesom kako bi se obračunali sa im savezom, nije dobra, nije moralna i što je najvažnije - da ne počiva ni na kakvim relevatnim činjenicama ili dokazima.

"Tri meseca su naši advokati dokazivali da tzv. svedok saradnik Saša Sinđelić ne govori istinu, da je to jedna bljutava podmetačina, da čovek izmišlja i laže. Nakon svega pod pritiskom režima dobili smo stav sudskog veća na čelu sa Suzanom Mugošom da mu potvrdi status svedoka saradnika, da bi se sinoć taj svedok smejao, sprdao i potvrdio dijagnoze koje su odredili naši advokati - da je držan u zatvoru, maltretiran i ponižavan, a kada se vratio u Srbiju može da potvrdi istinu koju je isprva tvrdio", rekao je Mandić.

Napomenuo je da je javnosti, prateći prenos, bilo jasno kako je izgledao svedok saradnik, te da se radi o jednog tragičnoj situaciji na osnovu montiranog političkog procesa.

"Sinoć je definitivno završen proces veka. Nakon dve i po godine mi kao DF želimo da pred crnogorskom javnošsću osećamo vrstu moralne i ljudske satisfakcije zbog svega što smo prošli mi kao politički savez, naše porodice, jer je sinoć potvrđena montaža tzv. državnog udara ne bi li Milo Đukanović uz pomoć manjinskih partija, plašeći ih DF uspeo da formira krnju parlamentarnu većinu", kazao je lider DNP i član Predsedništva DF, Milan Knežević.

Prema njegovim rečima, tzv. državni udar imao je za cilj da smanji izlaznost, ubrza učlanjenje Crne Gore u NATO, tako što će prevariti zapadne partnere Crne Gore da postoji latentna opasnost od Rusije, te da se kroz fingirani proces dovede do toga da naš savez bude zabranjen.

"Saša Sinđelić - čedo državnog tužioca i crnogorskog režima potvrdio da je čitav proces zasnovan na njegovom maltretiranju, mučenju i učenju napamet svedočkog iskaza koji su mu diktirali Katnić i Čađenović“, naglasio je Knežević.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja