Najnovije vesti

HAOS U VIŠEM SUDU U PODGORICI! Advokati odbrane napustili sudnicu! Sudija odbila da u dokaze stavi snimke glavnog svedoka da je AFERA DRŽANI UDAR LAŽIRANA! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

ZAVRŠNE REČI

HAOS U VIŠEM SUDU U PODGORICI! Advokati odbrane napustili sudnicu! Sudija odbila da u dokaze stavi snimke glavnog svedoka da je AFERA DRŽANI UDAR LAŽIRANA! (VIDEO)

Crna Gora

U Višem sudu u Podgorici danas su davane završne reči na suđenju optuženima za navodni pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, ali advokati odbrane su napustili suđenje.

Advokati su to odlučili zato što je sudija Suzana Mugoša odbila da pre završnih reči u dokaze uvrsti dva snimka kojim bi se preispitao status ključnog svedoka saradnika Saše Sinđelića u slučaju za "državni udar".

Iako su advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović danas do 11 časova sudskom veću dostavili novi video-dokaz, sudija Suzana Mugoša je donela odluku da je dokazni postupak završen i da će snimak imati u vidu tek nakon iznošenja završnih riječi. Advokat Dušan Radosavljević kazao je sudiji da postoji paradoks kada kaže da sada dolazmo u fazu završnih reši.

foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

"A vi ćete nakon toga odlučiti o sudbini ovako važnog dokaza. Dokaz ima snagu i težinu i odnosi se na završne riječi koje treba da prezentiramo. Dokaz se odnosi na dva video-snimka na ce-deu, i odnosi se na svedoka Sašu Sinđelića, i nema nikakve veze sa medijskim nastupima tog čoveka... Snimak može biti dokaz. Dolazimo u situaciju da nas potpuno potcenjujete. Sve što smo do sada doživeli mi daje za pravo da kažem da će veće odlučiti pre završnih reči“, kazao je Radosavljević, insistirajući da se na završne reči ne prelazi pre predstavljanja novog dokaza.

Branilac Miroje Jovanović podsetio je sudiju da je njeno veće 25. jula potvrdilo status svedoku saradniku Saši Sinđeliću i da tim pre ima veću odgovornost za takvu odluku.

foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

"Danas ste dobili snimke u čiju autentičnost nema razloga da sumnjamo. Kako oceniti tog čoveka ako nemaju svi pristup tom materijalu. Rešenje od 25. jula obavezuje da mu se preispita status“, insistirao je Jovanović. 

Advokat Dražen Medojević ocenio je da je besmisleno iznositi završne reči bez ovog dokaza.

Pošto je sudija Suzana Mugoša ostala pri odluci da se odmah pređe na završne reči, advokati odbrane su jedan za drugim bez komentara napustili sudnicu. Sudija ih je kaznila sa po 1.000 evra i obavezom da plate troškove današnjeg pretresa.

Novi je zakazan za 14. mart u 9 časova.

Kurir.rs/Vijesti.me/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen YouTube/Viši sud Podgorica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...