SLUČAJ KOJI JE UZNEMIRIO REGION: Dečaci koji su godinama BRUTALNO SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI drugaricu (12) ispisani iz beranske osnovne škole!
Foto: Profimedia

SNIMALI NASILJE

SLUČAJ KOJI JE UZNEMIRIO REGION: Dečaci koji su godinama BRUTALNO SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI drugaricu (12) ispisani iz beranske osnovne škole!

Crna Gora -

Dvojica maloletnika koji imaju od 12 do 14 godina i koji prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku nisu krivično odgovorni, biće ispisani iz beranske osnovne škole koju su pohađali sa još trojicom dečaka, sa kojima su, kako se sumnja, više meseci brutalno zlostavljali dvanaestogodišnju devojčicu iz te škole.

Ovu informaciju direktor te osnovne škole nije eksplicitno potvrdio, ali je kazao da “dečaci ne pohađaju nastavu u toj školi”. Nije odgovorio da li su upisani u drugu školu.

Trojica dečaka starih između 14 i 16 godina pod istragom su za krivična dela “obljuba sa detetom”, dok se jednom od njih na teret stavljaju i krivična dela “nedozvoljene polne radnje“ i “ucena”, a drugom i “dečja pornografija”.

Oni su smešteni u specijalizovanu ustanovu u Podgorici Centar “Ljubović”.

Direktor beranske škole u kojoj su učili, kao i devojčica koju su zlostavljali kaže za podgoričke medije da ne bi bilo dobro da oni ostanu đaci ove obrazovne ustanove.

"Podrazumeva se da škola ima plan postupanja prema deci koja su bila žrtve nasilja. Imamo psihologa, odnosno kadrovski smo sposobni da taj plan i sprovedemo” rekao je direktor te škole.

On nije odgovorio na pitanja da li je bio u kontaktu sa roditeljima zlostavljane devojčice i roditeljima njenih zlostavljača.

Kurir.rs/ Cdm.me/ Pobjeda

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track